DİYARBAKIR

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, görme engellilerin yolun karşısına rahat bir şekilde geçebilmesi için trafik ışıklarına yerleştirilen Türkçe ve Kürtçe sesli uyarı sistemi yaygınlaştırıldı.

"Türkçe ve Kürtçe sesli uyarı sistemi 6 kavşağa yerleştirildi"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığınca, engellilerin yolun karşısına rahat şekilde geçebilmesi için daha önce 2 kavşağa kurulan Türkçe ve Kürtçe sesli uyarı sistemi, 6 kavşağa daha yerleştirildi.

Kavşaklarda yeşil ışık yandığında, iki dilde, "Şimdi geçebilirsiniz", kırmızı ışık yandığında ise "Lütfen bekleyiniz" anonsu yapılıyor.

Atilla'nın, göreve geldikten sonra kısa süre içerisinde çalışmalara başladığını belirten Karakaş, yaygınlaştırılan sesli uyarı sistemiyle yolun karşısına rahatlıkla geçebildiklerini vurguladı.

"Diyarbakır engelliler için erişilebilir bir kent olma yolunda"

Belediye Başkan Vekili Atilla'nın, göreve geldiği günden bu yana hizmet aşkıyla çalıştığını dile getiren Karakaş, "Diyarbakır'ın ilçe ve köylerinden gelen engelli vatandaşlarımız var. Türkçe bilmeyen engelli vatandaşlarımız için kolaylık oldu. Diyarbakır engelli vatandaşlarımız için erişilebilir bir kent olma yolundadır." dedi.

Görme engelli Nevzat Eroğlu ise, sistemin çok güzel olduğunu belirterek, engellilere yönelik hizmetlerin devam ettirilmesi gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Ömer Yasin Ergin


Kaynak: AA