ZONGULDAK - Gökhan Yılmaz

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde yaşayan görme engelli Mustafa Kayıkçı, ortopedik rahatsızlığı bulunan eşi ve biri zeka geriliği rahatsızlığı olan iki çocuğuyla amatör tiyatro oyunculuğu için ortaya koydukları çabayla takdir topluyor.

Merkez Mahallesi'nde ikamet eden 3'ü engelli 4 kişilik Kayıkçı ailesi, geçen yıl Kilimli Halk Eğitim Merkezi ile Kilimli Engelliler Derneği'nin iş birliğiyle oluşturulan tiyatro topluluğuna katıldı.

Yaklaşık 6 aylık çalışmanın ardından "Zoraki Tabib" oyununu sahneye koyan ekipte yer alan görme engelli baba Mustafa (43), ortopedik rahatsızlığı bulunan anne Armağan (40), fiziksel ve mental retardasyon (zeka geriliği) rahatsızlığı olan Enes (16) ile Nezih Kayıkçı (11) performanslarıyla dikkati çekti.

Yoğun ilgi üzerine bu yıl bir kez daha tiyatroseverlerle buluşacak oyun için hazırlıklarını sürdüren Kayıkçı ailesi, "Engelliler Haftası"nda sahnelecek oyunda aynı başarıyı gösterebilmek için azimle çalışmalara devam ediyor.

"Kendimi birden sahnede, başrolde buldum"

Mustafa Kayıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İlk önce sosyalleşmeyi amaçlıyorduk. Niyetimizde tiyatrocu olmak, güzel bir oyun çıkarmak yoktu. Sadece kaynaşmak için, aktivite olması için katıldığımız bu tiyatroda profesyonel bir oyun çıktı. Oyunumuz çok beğenildi ve hiç olumsuz bir tepki almadık." dedi.

Kayıkçı, "Engellilere fırsat ve eğitim verildiği zaman yapılamayacak hiçbir şeyin olmadığını kanıtladık." ifadelerini kullandı.

Armağan Kayıkçı da "Tiyatro seyircisi değilken kendimi birden sahnede, başrolde buldum. Ev hanımı olarak yaptıysam bütün engelliler de yapabilir." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA