HAN YUNUS

Gazze Şeridi'nin güneyinde yaşayan doğuştan kolları olmayan Abdurrahim Ebu Hışan, hayata ayak parmaklarıyla tutunmaya çalışıyor.

Üniversite mezunu 28 yaşındaki Ebu Hışan, eşi ve 3 çocuğu ile derme çatma küçük bir odada hayatını idame ettirmeye çabalıyor. Engellere ayak parmaklarıyla meydan okuyan Ebu Hışan'ın tek arzusu ailesini geçindirebilecek bir işe sahip olmak.

Hayatının ilk yıllarında vücut dengesini sağlayamadığı için yürümek başta olmak üzere birçok konuda zorluk çekmesine rağmen azmini kaybetmeyen genç adam, şimdi yemek, içmek, çay demlemek ve yazmaktan, kişisel bakımına; çocuklarıyla ilgilenmekten, telefon ve bilgisayar kullanmaya kadar hemen her türlü işini maharetle kullandığı ayak parmaklarıyla gerçekleştirebiliyor.

Ayaklarını adeta elleri gibi kullanıyor

Ailesiyle de özveriyle ilgilenen Ebu Hışan'ı, çocuklarını eğlendirmek için sırtında taşırken, çay demlemek için ayağıyla çakmağı kullanırken, ayak parmaklarıyla ustalıkla kalem tutup, sayfa değiştirirken görenler şaşkınlık yaşıyor.

Gazze İslam Üniversitesi'nden mezun olmasına rağmen iş bulamayan Ebu Hışan, boş durmuyor. Bazı sivil toplum kuruluşlarında gönüllü yer alan Ebu Hışan'ın farklı alanlarda 30'dan fazla sertifikası bulunuyor.

Gazzeli Ebu Hışan, tek sıkıntısının iş bulamamak olduğunu belirterek, "İş beklemekten sıkıldım. Bakkallık gibi idare edebileceğim ve ailemin geçimini sağlayabileceğim bir işim olması için çalıştım ancak olmadı. Ayaklarım aracılığıyla birçok şeyi yapabiliyorum hatta çocuklarıma bile bakabiliyorum. İşte de çalışabilirim." dedi.

"Bütün zorlukları aştım"

Azmi sayesinde kimsenin yardımına ihtiyacı olmayan Ebu Hışan, "Doğduğumda kollarım yoktu. Hayatımın ilk yılları çok zorluk çektim ama bunların hepsini aştım. Şimdi ise tek istediğim ailemi geçindirecek bir iş." ifadelerini kullandı.

Birçok yardım sözü almasına rağmen bunların gerçekleşmediğini söyleyen Ebu Hışan, "Üniversiteyi bitirdim ve iş bulmayı umdum ancak toplum engelli insanların etrafını kuşatıyor." diye konuştu.

Muhabir:Safiye Karabacak

Kaynak: AA