Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hasan Hüseyin Savaş, cazibe piyasasında emin ve öngörülebilir birlikte etraf hedeflediklerini belirterek, 'Sistemimizde mevcut verileri etraf katılımcılarının gerekseme duyduğu formatta yayınlamak gibi Şeffaflık Platformu'nun imtihan versiyonunu yaşama geçirdik' dedi.

Savaş, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Şeffaflık Platformu'nun etraf derinliğini artıracak mühim birlikte adım bulunduğunu tabir etti.

Enerji sektörünü raci verilerin tamamının Şeffaflık Platformun'da yayınlanmasını hedeflediklerini özetleyen Savaş, cazibe sanayisine dayalı verilerin kâffesi katılımcılar kabilinden bire birlikte anda görülebileceği ve piyasada muamele özne oyuncuların bilgiye denk koşullarda ulaşacağı birlikte sistemin ilkin adımlarını tamamladıklarını söyledi.

Savaş, platforma, https://seffaflik.epias.com.tr adresinden ulaşılabileceğini belirterek, 'Daha ilkin yayınladığımız verilere ek olarak, TEİAŞ'ta mevcut saatlik istihsal ve istihlak verilerini de platformda yayınlıyoruz. Bu noktada, kâffesi etraf katılımcılarımızın platformla dayalı görüş, teklif ve değerlendirmelerini önemsiyoruz. Amacımız, EPİAŞ'ta muamele özne kâffesi katılımcılarımıza hâlâ saydam ve emin birlikte meslek sunmaktır' niteleyerek konuştu.

Kaynak: AA