2014 yerel seçimleri içine katılmak için 3’ncü kez aday adayı olacağını geçtiğimiz günlerde açıklayan Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, Avukat Yavuz Çelik ve Deniz Özdemir ile adaylık yarışına girecek. 9 yıldır Gazipaşa Belediye Başkanlığı görevini yürüten Özgenç, süreci değerlendirdi.

Geride kalan 9 yılda parasız bir belediye olarak büyük işlere imza attıklarını belirten Özgenç, “Bize en büyük darbeyi Yargıtay vurdu. 1995’te dönemin Belediye Başkanı Ali Güzel tarafından başlatılan skandal bir proje nedeniyle, 11 Milyon TL tazminat cezasına çarptırıldık. Zaten paramız yoktu ama 6 milyon TL’yi ödedik. Bu bizim yapmak istediklerimize büyük engel oldu” dedi.

BAHANE YOK ÇALIŞMAYA DEVAM

Muhalif belediye olmanın sıkıntılarına değinen Özgenç, “Yargıtay’ın verdiği karar çok enteresandı. Yargıtay 13’ncü Hukuk Kurulu bizi haklı buldu. Hukuk Genel Kurulu, eski belediye başkanının değil belediyenin suçlu olduğuna karar verdi. Bahane yok çalışmaya devam” dedi. 

SUÇLU BEN OLDUM

Özgenç, 9 yıllık görev süresinde en büyük mücadeleyi Gazipaşa Havaalanı konusunda verdiklerini dile getirerek, “Ben, bütün sivil toplum örgütlerine, siyasi parti başkanlarına teşekkür mektubu yazdım, yine de suçlu oldum.” dedi.

haberalanya