Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, günübirlik geldiği Strazburg'da, Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa Konseyi'nde sürdürdüğü temasları konusunda basın mensuplarına bilgi verdi.

Avrupa'da Türkiye aleyhinde yürütülen bir karalama kampanyası olduğuna dikkati çeken Bozkır, bu kapsamda oluşmuş ve oluşturulmak istenen siyasi algının giderilmesi ve yanlış algının değiştirilmesi konusunda temaslarda bulunduğunu dile getirdi.

Bozkır, terör örgütünün uzantısı olan birçok kişi ve siyasetçinin AP'de yoğun bir çaba içinde olduğuna işaret ederek, bu çabaların hiçbirinin doğru bilgilere dayanmadığını ifade ettiklerini ve edeceklerini kaydetti.

Bozkır, özellikle AP Türkiye Raportörü Kati Piri'yle olan görüşmesinin önemli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

'Bu seneki raporda geçen yıl yaşadığımız ve bizim raporu yok addedip iade ettiğimiz tablonun yeniden ortaya çıkmaması için temas halindeyiz. Türkiye'ye de geldi, ilgili kişilerle görüştü. Sanıyorum ki rapor, doğru bilgilere dayanan önemli bir rapor olarak ortaya çıkacaktır. Ancak buna rağmen Türkiye'ye bir anlamda hıyanet içinde olan kişi ve grupların katkılarıyla, Türkiye'nin kabul edemeyeceği haksız bilgiler ve unsurlar yer alırsa, bu raporla ilgili de yine aynı şekilde davranma hakkımızı mahfuz tutuyoruz.'

'Türkiye bu çabaları etkisiz hale getirecek güçtedir'

AP'de ele alınacak Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanlarının da katılacağı 'Güneydoğu'daki Durum' başlıklı oturuma ilişkin de açıklamalarda bulunan Bozkır, oturumda önemli olanın Türkiye aleyhine kararların alınıp alınmaması olduğunu söyledi.

Bozkır, 'Bunların en başta şehitlerimizin hesabını vermeleri lazım. Türkiye'de gerçekten halk nezdinde kaybettikleri itibarı burada terör propagandası yaparak, Türkiye'ye zarar verici faaliyetleri bu platforma taşıyarak sürdürmeleri kabul edilemez. Bu açıdan Türkiy Devleti bu çabaları etkisiz hale getirecek güçtedir' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA