Emre Belözoğlu kimdir?

Fatih Şehremini Lisesi mezunu olan ve Türk Futbolu’nun son yıllarda yetiştirmiş olduğu en önemli futbolculardan olan Emre Belözoğlu babasının futbol merakı ile birlikte Zeytinburnu Spor kulübünde futbol yaşantısına başlamıştır. Kısa sürede yeteneği fark edilen futbolcumuzu 16 yaşında iken bir çok büyük kulüp transfer etmek istemiş nihai sonuca ise Galatasaray kavuşmuştur.

7 Eylül 1980 yılında İstanbul‘da dünyaya gelen Emre Belözoğlu ae tarafından aslen Trabzon Maça, baba tarafından ise aslen Gaziantep’lidir. 2004 yılında Pele ‘nin açıkladığı Yaşayan en iyi 125 futbolcu listesi FIFA 100 ‘de yer alan Milli Futbolcumuz Emre Belözoğlu Temmuz 2008’de 4.5 milyon € gibi bir bedel Fenerbahçe Spor Kulübüne transfer olmuş 2015 yılında Fenerbahçe Kulübünde göreve gelen Pereira’nın sunmuş olduğu rapor neticesinde kulüpten ayrılmak zorunda kalmıştır.

Spor Toto Süper Lig'de yer alan Başakşehir'de forma giyen Emre Belözoğlu son olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kaçak lüks otomobiller soruşturma çerçevesinde ifade verdi

Kaynak: HABER7.COM