ANKARA

Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına 20 Eylül 2013 gecesi saldırı düzenlemiş bulunduğu nedeni öne sürülerek yargılanan Serdar Polat'a müebbet hapishane cezası verildi. Mahkeme başkaca sanığı 'mala dokunca vermek' ile 'resmi belgede sahtecilik' kabilinden suçlardan 7 sene 6 ay hapishane ve 12 bin 620 liralık adli mal cezasına çarptırdı.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, yıldırı örgütü DHKP-C üyesi vakfedilmiş maznun Polat ile avukatları katıldı.

Esas ile alakalı mütalaaya için defans eden maznun avukatı Selçuk Kozağaçlı, müvekkilinin anayasal sisteme için birlikte zeval işlemediğini doğacak sürerek, 'Serdar'a, propagandadan, tabanca bulundurmaktan ceza verilebilir. Amaç, kolluk gebertmek değil, örgütün meydana getirdiği açıklamada bulunduğu kabilinden Emniyet Genel Müdürlüğünün de vurulabilecek bulunduğunu göstermektir. Sanığın, Emniyet Genel Müdürlüğüne roketatarlı saldırıda bulunduğuna müteallik kanıt de dosyada yok' niteleyerek konuştu.

Kararı açıklanan Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, Polat'a ağırlaştırılmış müebbet hapishane cezası verildiğini bildirdi. Ceza, sanığın geleceği üstündeki tesirleri dikkate alınarak müebbet hapishane cezasına çevrildi.

Polat ayrıca, 'mala dokunca vermek' suçundan 5 yıl, 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 2 sene 6 ay, 'ruhsatsız coşkun tabanca taşımak' suçundan 12 bin 500 liralık adli mal cezası ile 'tehlikeli maddeleri müsaadesiz namına bulundurmak' suçundan da 120 liralık adli mal cezasına çarptırıldı.

Muhabir: Durmuş Koçak,Zafer Fatih Beyaz

Kaynak: AA