İSTANBUL

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, "İstanbul Maltepe Küçükyalı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 2. oturumunun yapıldığını bildirdi.

Emlak Konut'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, söz konusu ihalenin ikinci oturumunun bugün yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, ihalede en yüksek teklifi 3 milyar 635 milyon 715 bin lira ile Tahincioğlu Gayrimenkul İnşaat ve Turizm AŞ, Tahincioğlu Küçükyalı İnşaat ve Turizm AŞ ve Kozken İnşaat Taahhüt ve Turizm AŞ iş ortaklığının verdiği, söz konusu ortaklığın ayrıca 1 milyar 527 milyon TL ile arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri için de en yüksek teklifte bulunduğu bildirildi.

Tekliflerin değerlendirme aşamasında bulunduğu belirtilen açıklamada, ihaleye esas taşınmazların tespit edilen asgari bedelinin 713 milyon 96 bin 640 TL tutarında olduğu ifade edildi.

Toplam arsa alanı 114 bin 239 metre

Bu arada Tahincioğlu Gayrimenkul'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İhale kapsamında bulunan arsalardan 3'ü ticaret-konut alanı, diğerleri ise ilkokul, ibadethane, meydan ve park olarak yapılandırılacak. 7 arsanın toplam arsa alanı 114 bin 239 metrekare. Tahincioğlu olarak bu bölgede projemizi Maltepe Küçükyalı'ya yakışır bir şekilde hayata geçireceğiz."

Muhabir: Murat Birinci

Kaynak: AA