Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında açılan soruşturma ile yargıda farklı bir duruşu temsil eden Yargıçlar Sendikasına gözdağı verilmekte, yargıç örgütlerinin avukatlarla dayanışmaları, hak ve adalet mücadelelerinde yan yana gelmeleri bir tehlike olarak görülmektedir. Siyasal İktidar tıpkı daha evvel Yargı-Sen’i kapatmasında olduğu gibi yargıdaki farklı ses ve anlayışlara tahammül etmemektedir.

Kaldı ki, Eminağaoğlu hakkında açılan bu soruşturma, aynı zamanda, henüz hakim karşısına dahi çıkmamış derneğimiz üye ve yöneticilerinin masumiyet haklarının savcılık tarafından ihlal edildiğini, üye ve yöneticilerimizin ortada henüz bir mahkeme karar bulunmadığı halde, savcılıkça peşinen ‘’terörist’’ kabul edildiğini, ‘’terörist’’lere destek vermenin de benzer bir ‘’suç’’ olarak kabul edildiğini göstermektedir.

            AKP iktidarı, yargı eliyle toplumu dizayn etme ve muhalif tüm unsurları bertaraf etmeye dönük bu faşizan uygulamalardan derhal vazgeçmeye, demokratik hakların kullanımı önündeki engelleri kaldırmaya davet ediyor, Yargıçlar -Sendikası Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun yanında olduğumuzu bu vesileyle ilan ediyoruz.08.11.2013

          Saygılarımızla.

                                                                                     ÇAĞDAŞ HUKUKÇULAR DERNEĞİ