Başbakan Yardımcısı Yılmaz’ın ‘Maaşları artıracağız ama seçimden sonra’ açıklaması emeklileri kızdırdı: AKP samimiyse CHP’nin önerisini yasalaştırsın.
Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz önceki gün “Bin ile bin 100 lira arasındaki emekli maaşlarını bin 100’e tamamlama, 1100’ün üstündekileri de ayda 100; yıllık 1200 liralık ek seyyanen artıştan istifade ettirmek istiyoruz” açıklamasını yaptı. Düzenlemenin 1 Kasım seçimlerinden sonra gerçekleşeceği açıklaması “emekliye müjde” diye sunuldu.

Yılmaz’ın sözlerini değerlendiren Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen Türkiye’de 11 milyon emekli, dul ve yetim bulunduğuna dikkat çekerek şöyle tepki gösterdi: “Bu ahlaksız bir teklif. Bunun anlamı şu: ‘Sen önce beni iktidara getir sana 100 lira verelim. Hatta 400 vekil verin de krallığımızı ilan edelim.’ Seçimden sonra vereceğim deniliyorsa, bu, rüşvet teklif ediyorum demektir.”

Hükümet bir düzenleme yapacaksa hemen yapması gerektiğini ifade eden Beysülen, “13 yıldır iktidardasın, vermemişsin, 7 Haziran’da tek başına iktidardan düşmüşsün, şimdi iktidara yeniden gelmek için 100 lira vereceğiz diyorsun. Yemezler. Emekliler dikkatli olsunlar. Bu bir tuzak.”

‘Kaynak yok’ derler

Beysülen, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Kurban Bayramı öncesinde emeklilere 1650 lira verilmesine ilişkin yasa teklifinin Meclis’te beklediğine dikkat çekti. TBMM Başkanlığı’nın da AKP’de olduğuna işaret eden Beysülen, “Bu yasa önerisini yasalaştırsınlar. O zaman samimi olduklarını görelim.

Hükümet de onlarda, Meclis Başkanlığı da onlarda” dedi. Beysülen, AKP’nin bu vaadinin gerçekleşmeyeceğini de söyledi. Seçimlerin ardından “kaynak yok” denileceğini dile getiren Beysülen, “Yağmur yağdı, çamura battı olacak” dedi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/370009/Emekliye_rusvet_teklifi__Yemezler.html