ANKARAÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 8-11 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'nın lansman toplantısında, gazetecilerin gündeme bağlı sorularını yanıtladı.

Özel ve amme bankalarıyla ehemmiyetli görüşmeler yapıldığını vurgulayan Bakan Soylu, 'Dikkat ederseniz bu görüşmeleri kamuya açıkça yapmıyoruz. En sonuç 2 devir ilkin amme bankalarımızla müşterek araya geldik. Ne noktaya geldiğimizi kendileriyle müşterek el hâlâ görüştük. Onlarda çalışmalarını yapacaklar, bu ayın sonuna derece müşterek değerlendirmeyi ortaya koyacağız. Ay böylelikle elimizdeki tabloya bakıp Sayın Başbakan'ımız ile de paylaşıp, ondan sonraları müşterek değişmeyen vereceğiz. Yani elimizde ne yaratıklar var, bunun karşılığı ne olabilir, emeklilerimiz bundan ne yararlanma ayar bu iktisadi müşterek eylemdir, bu müşterek aritmetik ve betik yönetimidir. İnşallah hayırlısıyla sonuçlanacak' ifadelerini kullandı.

Asgari ücrette bağış konusu ağustosta görüşülecek

Soylu, minimum ücretten 70 teklik sağlık vergisi dilimi kesileceğine bağlı istifham üzerinde bu mevzuda evvel ayraç fişeğinin minimum ücretin bin 300 teklik namına belirlendiği, Asgari Ücret Tespit Komisyonunda oluştuğunu söyledi. Komisyonda mevzunun tartışıldığını dile getiren Soylu, laflarını şöyleki sürdürdü: 'Orada bu mevzuyu tartıştık. Çünkü evvel el Türkiye'de hakeza müşterek pay oluyor. Asgari sevap bin liradan bin 300 liraya çıktı, yüzdelik 30 müşterek artım bahis konusu oldu. Onun düşüncesince sağlık vergisi dilimi de kestirmece 70 müfret müşterek azalışı ortaya koyuyor. Bekar ve evladı olmayanlar düşüncesince 70 lira. Bu mevzuda Maliye Bakanı'mız ile de ağustos böylelikle müşterek araya geleceğiz, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da Sayın Başbakan'ımızın da bu mevzuda hassasiyeti uydurma konusudur. Bu mevzuyu o devir değerlendireceğiz ve o devir sendikalarımızla da müşterek araya geleceğiz'

'Paralel yapılanmayla mücadelemiz amansız sürecek'

Demokraside milletin zat iradesine kuma aramayacağını, devletin de zat içinde müşterek yapılanmayla ansızın çok çivi müşterek yapılanmayla dümen edilemeyeceğini dile getiren Soylu, 'Devlet içindeki koşut yapılanmayla mücadelemiz amansız sürecektir. Kimse bizlerden amalı, lakinli, eğerli hakeza müşterek hoşgörü beklemesin' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA