KONYA (İHA) -

Olay, 17 Eylül 2011 tarihinde gece saat 23.30 sıralarında Zafer Meydanında meydana gelmişti. İddiaya göre, 57 yaşındaki emekli öğretmen Bektaş Uçar, kızının üniversite eğitimini karşılamak için her gece olduğu gibi o günde mum tezgahını açmak için Zafer Meydanına çıkmıştı. 2 polis ve bir turisti yaralamadan bir çok defa cezaevine giren 34 yaşındaki Mehmet Ali Y., emekli öğretmeni üzerinde taşıdığı bıçakla öldürdü.
Tutuklanan cinayet zanlısı hakkında kasten adam öldürme suçundan dolayı 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Görülen karar davasına tutuklu sanık Mehmet Ali Y., öldürülen emekli öğretmenin eşi Asiye Uçar ve yakınları katıldı.

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI
Mahkeme heyeti, davayla ilgili tüm delillerin toplandığını belirterek, karar vereceğini açıkladı. Maktulün eşi Asiye Uçar, "Eşim nedensiz yere ekmek parası kazanırken öldürüldü. Ben bu yüzden bu şehri terk ettim, Isparta’da yaşıyorum. En ağır cezanın verilmesini talep ediyorum" dedi. Son sözü sorulan sanık ise, “Olay günü alkol ve uyuşturucu aldım. Genç biriyle kavga ettiğimi hatırlıyorum. Yaşlı birini öldürdüğümü hatırlamıyorum” şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti, bir çok suçtan ve yaralama olaylarından sabıkası bulunan Mehmet Ali Y.’ye, Türk Ceza Kanunun 82/1 maddesi gereğince kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdiklerini ve bu cezadan takdiri indirim hakkını kullanmayarak indirim yapmadıklarını açıkladı.

turkiye