ANKARA - SEVAL OCAK ADIYAMAN

Emekli babasının ıvır zıvır ortak dükkanda başladığı av ve natür sporları materyali satışını, ortak bellik ve 10 şirket distribütörlüğüne denli büyüten Özlem Özmen, Türkiye'de sektöründeki yegâne avrat becerikli kendisine toy başarılara imza atmayı planlıyor.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Kadın Girişimciler Kurulu üyesi Özmen, iş hayatına bağlı muvaffakiyet hikayesini AA muhabirine anlattı.

Özmen, askeri görevinden zahmetli bulunan babasının, Başkent'in bisiklet, motor ve av malzemeleri merkezi konumundaki YİBA Çarşısı'nda 1993 senesinde ıvır zıvır ortak dükkanda başladığı av malzemeleri satışını, aradan güzeşte müddette müteşebbis ruhuyla büyüterek, natür sporları malzemeleri pazarında tahminî yüzdelik 20 hisse elde etti.

Başlangıçta hemen saymanlık işlerine dayanak noktası verdiği dükkan düşüncesince 2001 senesinde Almanya'dan trekking batonu ithal fail ve sonunda iş hayatına atık Özmen, şu anda sektöründe dünyaca adlı sanlı 10 şirketin Türkiye dağıtıcılığını yürütüyor.

Sektördeki yegâne avrat patron

Şirketinin, Türkiye'de natür sporları malzemeleri sahasının yüzdelik 20'sine cemaat bulunduğunu vurgulayan Özmen, 'Oldukça büyük, ardı çelimli kadro firmaları da mevcut ülkemizde. Biz yüzdelik 20'sinde varız. Bu enine boyuna dobra ortak başarı. Türkiye'de bu sektörde ve bu konumda yegâne avrat benim. Hep erkeklerle çalışıyoruz. Mağazalarda, bambaşka konumlarda nice avrat mevcut fakat bu aşamada mevcut yegâne avrat benim' niteleyerek konuştu.

Şirketinin hedefleri dair da Özmen, 'YİBA Çarşısı'ndan OSTİM'e 2014 senesinde geldik. 2014 senesinde akıbet ciromuzu ikiye katlamıştık. 2015 ile 2016 yılı başına denli az daha yüzdelik 30-35 faiz sağladık. 2016 yılı sonu düşüncesince amacım 9 milyon lira. İnşallah olur' dedi.

Kaynak: AA