Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Deliç çeşidinden geliştirilen, canlılık şebekeleriyle enformasyon teknolojilerinin birleşmesiyle oluşturulan kurnaz şebeke sistemiyle, canlılık tüketiminde ağırbaşlı miktarda artırım yapılabilecek.

Boğaziçi Üniversitesinden meydana getirilen açıklamaya göre, Prof. Dr. Deliç'in, yenilenebilir kaynakların entegrasyonu ve erke talebinin yönetimi hikayelerinde geliştirdiği plan kapsamındaki kurnaz şebekelerle canlılık faturaları düşecek.

Açıklamada görüşlerine toprak maruz Deliç, kurnaz şebekelerin yaşama geçmesinde 2020'nin ehemmiyetli ortak sene olduğuna dikkati çekti.

'Elektrik faturaları düşecek'

Türkiye'de de enformasyon kabiliyetine eş kurnaz sayaçlar geliştirilmesi düşüncesince şirketlerin çalıştığını hatırlatan Deliç, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu çeşidinden da onaylanan 'Türkiye Akıllı Şebekeler 2020 Yol Haritası Projesi' kapsamında kurnaz şebekeye intikal periyodunun takviminin belirleneceğini bildirdi.

Akıllı lağım döşemi sisteminin ehemmiyetli yarar sağlayacağını vurgulayan tamlayan Deliç, 'Bu sistemle erke tüketimindeki bayır noktaları aşağılık çekilmiş olduğu kabil maliyetler azalacak ve canlılık faturaları düşecek. En çorak ve en emektar oldukları düşüncesince en aşırı kirleten santraller boğunuk kalacağı düşüncesince atmosfere salınan gazlarda ortak eksilme olacak.' görüşlerini iletti.

Kaynak: AA