Bursa Tüketiciler Derneği (BTD) Başkanı Sıtkı Yılmaz, elektrik faturalarında dağıtım bedeli adı altında tüketiciden alınan ücretin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Yılmaz, faturasındaki 'dağıtım bedeli'nin iadesi için tüketici hakem heyetine müracaatta bulunacak 67 yaşındaki emekli Mustafa Darendelioğlu ile dernek merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Faturalarda kaçak elektrik, perakende satış hizmet, sayaç okuma, iletim ve dağıtım bedeli ödemelerinin kaldırılması gerektiğini savunan Yılmaz, 'Vatandaşların tükettiği elektrikten ayrıca ücretlendirilen bedellerin alınması, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ve Yargıtay 3. Hukuk Dairesi kararlarına göre, hukuka ve adalet anlayışına aykırıdır. Tüketici mahkemesinin de bu yönde kararı bulunuyor' dedi.

Tüketicilerin elektrik dağıtım şirketlerine başvurarak faturadaki kalem bedellerinin iadesini talep edebileceklerini anlatan Yılmaz, taleplerine olumlu yanıt alamayan tüketicilerin tüketici hakem heyetlerine ve tüketici mahkemesine müracaat etmesi gerektiğini bildirdi.

Tüketici Mustafa Darendelioğlu ise elektrik dağıtım şirketine yaptığı başvuruda fatura için 'Bu normaldir' yanıtını aldığını, bu nedenle konuyu tüketici derneği aracılığıyla tüketici hakem heyetine taşıyacağını söyledi.

Kaynak: AA