KONYA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Meram ile Sakarya EDAŞ Çağrı Merkezleri açılış töreninde yaptığı konuşmasına, elektrik dağıtımında açılacak 9 çağrı merkezinden dördüncüsünün hizmete alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. 

Kasım ayı bitmeden 9 çağrı merkezinin açılışının tamamlanacağını ve böylece Bakanlık bünyesindeki hedeflerinden küçük ama önemli bir adımı daha tamamlamış olacaklarını anlatan Albayrak, Türkiye'nin büyümesini devam ettirmek ve tüketici memnuniyeti noktasında çıtayı yukarı taşımak zorunda olduğunu söyledi.

Albayrak, AK Parti iktidarının çıtayı her zaman yukarı taşıdığına işaret ederek, "Yeni bir dönemdeyiz ve bu süreci daha yukarı taşımak için büyük bir yük yüklendiğimizin farkındayız. Bu çerçevede millet odaklı hizmet siyasetine devam edeceğiz. Konya ve Türkiye için önemli bir açıklamayı Karapınar'da yaparak kritik bir adımın başlangıcına şahit olduk. Türkiye, büyümek zorunda. Bu çerçevede biz enerjinin her alanında çok önemli adımlar atıyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde, bu yıl sonu itibarıyla özellikle doğalgaz alanında önemli yatırımlarla birlikte Türkiye'nin çok büyük projeleri hayata geçireceği bir döneme şahitlik edeceğiz." diye konuştu. 

Türkiye'nin bölgesinde üreten ve tüketen iki pazarın ortasında ve çok büyük bir rol oynadığını anımsatan Albayrak, Türkiye'nin enerji sektöründe eksiklerinin farkında olan bir iktidar olarak yakın dönemde teknik konularda çalışmak üzere yaklaşık 5 bin kişilik yeni bir istihdam kapasitesinin sağlanacağını söyledi.

"2016-2020 döneminde bu yatırım bütçesini 18 milyar liraya çıkardık"

Albayrak, bu anlamda yapılacak yatırımları takip edeceklerine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki 5 yıllık planda göreceğiz ki, sektördeki eksiklerin birçoğunu çözmüş olacağız. 2011-2016 döneminde 8,8 milyar liralık bir yatırımdan bahsediyoruz, 2016-2020 döneminde bu yatırım bütçesini 18 milyar liraya çıkardık. Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ana omurga sisteminde yaklaşık bir o kadar yatırımı da biz yapacağız. Kesintisiz ve kaliteli enerjiyi sağlamaya devam edeceğiz. Türkiye'nin her sektörde mükemmellik kalite ödülü standartlarını kurumsallaşma adına sağlaması için de bir önem ifade ediyor. Kamusuyla özeliyle bir Türkiye markasını yukarı taşımak zorundayız, marka ne kadar değerlenirse tüm Türkiye o kadar değerlenir." 

Kaynak: AA