Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nın 182'nci gününde, El Bab'da ilerleyişini sürdüren Özgür Suriye Ordusu güçlerine destek veren Türk askerlerinin, terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen bölgede yürüttüğü patlayıcı temizliği sırasında, iş makinesi el yapımı patlayıcının (EYP) üzerinden geçti. Patlamada Jandarma Astsubay Yavuz İşcan şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Yaralı askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne taşınırken, şehit olan astsubayın cenazesi silah arkadaşları tarafından sınır hattına ulaştırıldıktan sonra helikopter ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan da konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Gün içinde mayın ve EYP temizliği esnasında, bir iş makinasının EYP'ye basması sonucu 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış; yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

Fırat Kalkanı harekatın başladığı 24 Ağustos 2016 tarihinden bu yana şehit olan asker sayısı 69'a yükseldi.

YARALI ASKERLERİN SAĞLIK DURUMU İYİ


Patlayıcı temizliği yapılan Suriye'nin El Bab bölgesinde iş makinesinin EYP'nin üzerinden geçmesi sonucu meydana gelen ve Astsubay Yunus İşcan'ın şehit olduğu patlamada yaralanan 2 asker, tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi.


Sınır hattına getirilmelerinin ardından ambulansla Kilis'e sevkedilerek acil serviste tedavilerine başlanan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.Bu arada yaralı askerlerin taşıyan ambulansın Elbeyli İlçesi yakınlarında refüje çarparak kaza yapması üzerine, çağırılan yeni bir ambulansla hastaneye ulaştırıldığı öğrenildi.

El Bab şehidi memleketine uğurlandı

Metin Faruk TAMER- Ahmet ÖZER/GAZİANTEP, (DHA)- SURİYE'nin El Bab Bölgesi'nde DEAŞ'ın yerleştirdiği el yapımı patlayıcıları temizleme çalışmaları sırasında meydana gelen patlamada şehit düşen Piyade Astsubay Yunus İşcan'ın cenazesi, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketi Tekirdağ'a uğurlandı.

Suriye'nin El Bab bölgesinde DEAŞ'ın yerleştirdiği el patlayıcıları temizlerken meydana gelen patlamada Piyade Astsubay Yunus İşcan şehit oldu, 2 asker yaralandı. Şehit İşcan'ın cenazesi, öğle saatlerinde morgtan alınarak Gaziantep Havalimanı'na götürüldü. Şehit İşcan için burada düzenlenen törene; Vali Ali Yerlikaya, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, belediye başkanları ve askerler katıldı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarından Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçağa taşındı. Şehit astsubay Yunus İşcan'ın cenazesi memleketi Tekirdağ'a gönderildi. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yürütülen operasyonda İşcan ile birlikte şehit askerlerin sayısı 69'a yükseldi.


ŞEHİT EŞİYLE HELİKOPTERDE YALNIZ



Mehmet YİRUN- Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, (DHA) -
Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Komando Astsubay Yunus İşcan'ın cenazesi Gaziantep'ten askeri uçakla Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi Havalimanı'na getirildi. Şehit Astsubay İşcan'ın cenazesi burada askeri helikoptere alındı. Şehidin eşi Hafife Özden İşcan, şehit eşinin parkasını giyerek bindiği helikopterde, Türk bayrağına sarılı tabutunu okşayıp gözyaşları dökerek tabuta sarıldı.

Şehit Astsubay İşcan, eşi ve yakınlarını taşıyan helikopter Malkara İlçesi'nde oluşturulan alana indi. Şehidi burada Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz ile askeri personel, yakınları karşıladı. Şehidin cenazesi burada helikopterden alınarak, gözyaşları arasında Şalgamlı Mahallesi'ne götürüldü. Mahallede şehidi anne ve babasının da bulunduğu yakınları gözyaşları için karşıladı.

Şehit Astsubay Yunus İşcan, burada düzenlenen törenle toprağa verildi.


SENİ ALLAH'A EMANET EDİYORUM'

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Komando Astsubay Yunus İşcan'ın cenaze namazı Şalgamlı Mahallesi'ndeki meydanda kılındı. Burada tabuta sarılan şehidin eşi Hafife Özden İşcan, "Aşkım seni çok seviyorum, seni Allah'a emanet ediyorum. Oğlumuz da bana emanet merak etme, sen rahat uyu" diyerek gözyaşı döktü.

Tekirdağ Müftüsü İsmail İpek'in cenaze namazını kıldırmasının ardından şehit Astsubay Yunus İşcan'ın cenazesi, top arabasına konularak merasim mangası eşliğinde Şalgamlı Mezarlığı'na götürülüp, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: DHA