“Sorularım var ekşisözlük, baştan söyleyeyim darbeye karşıyım:

1- Eğer darbe yapacaksan ve erdoğan karşıtıysan, bunu neden bir azınlıkla yapıyorsun? karşında erdoğan taraftarları, ordunun geri kalanı ve polis olacak, başarısız olman durumununda erdoğan’ın daha da güç kazanacağını hesap etmiyor musun? “ben az kişiyle başlatayım belki destek gelir.” tarzı bir düşünceyle darbe yapılır mı?

2- Bütün bunlar olurken, bütün komutanlar televizyonlardan bu girişimi kınarken ve desteklemediklerini söylerken, yani elimizde üst düzey komutanlar ve tsk’nın azınlık dışında geri kalan kısmı varken neden olanlara darbe yapmayan tsk müdahale etmiyor?

3- Erdoğan’ın nerede olduğunu bilmene rağmen, uçakta olduğunu bilmene rağmen ve hava hakimiyeti sendeyse neden o uçağa havada müdahale edip başka bir yere indiremiyorsun?

4- Eğer gerçekten bir darbe yapıyorsan, ki bu ülke yapılan darbelerde askerin ne kadar ciddi olduğunu tarihte gördü, insanlar nasıl senin tankına tırmanıp üstünde sıçrayabiliyor?

5- Hulusi akar nerede? hulusi akar’ın ne durumda olduğu sorulan diğer komutanlar neden konuya cevap vermeden bağlantıyı kesiyor?

6- Tek kanallı dönemde yaşamıyoruz. madem darbe yapıyorsun trt’yi basmak ne? diğer bütün kanallar nasıl rahat rahat yayın yapabiliyor?

7- Cuma akşam saatinde darbe yapılır mı? sabah 6’da ülke uyanmamışken yapılmaz mı? gözaltına almak istediğin kişileri uykularından alıp götürmez misin?

8- Olaydan sonra bütün illerde camiler nasıl bu kadar çabuk organize olup sela okumaya başladılar?

9- Darbe yaptığın zaman önce hükümet görevlilerini göz altına almaz mısın? yaptığın darbeye göre asıl hedefin olan insanlar nasıl elini kolunu sallaya sallaya dolaşabiliyor? burada daha önce tekrar ettiğim bir soruyu tekrarlıyorum: madem azınlıksın bu darbeyi yapabileceğin inancını nereden aldın?

10- Orayı burayı basmaya gönderdiğin erlerin çoğunun ne olduğundan haberi yok. hepsi korkuyor, ne olup bittiğini bilmiyor. tekrar: darbene inancın nereden geliyor?

11- İnternet çağında darbe yapıyorsun, niye internet kesilmiyor, niye saçma sapan oraya buraya bomba atıyorsun?(ki bir tanesi tbmm) neden 6 tane 20 yaşında gencecik çocuğu alakasız binalara gönderip halkla karşı karşıya getirecek bir darbe planı hazırlıyorsun?

12- Erdoğan, gezi’de bile sinirden köpürürken, karşısında silahları, tankları, uçakları olan askeri personelin darbe girişimi karşısında nasıl bu kadar rahat görünebiliyor?

13-hangi aklı başında yönetici silahsız sivilleri, silahlı askerlerin karşısına çıkmaya çağırır? polis, darbe yapmayan kesimden asker yok mu bu ülkede?

14- Demokrasi için sokaklara çıkan insanların, emir alıp yerleştirilmiş genç erlerin boğazını kesmesi nasıl bir ikilem?

Daha önce biri yazmış arkadaşlar. “ben olsam daha az kişiyle daha etkili darbe planı yapardım.” diye. Kafamda daha çok soru var ama buraya sığdıramam. yazabildiğim ana sorular bunlar.

İki seçenek var:

1- bu gerçekten inanılmaz bir tiyatrodur ve iktidar gücünü arttırmak için kan dökmeyi göze almıştır. ve başarılı da olmuştur planında.

2- bu gerçekten gördüğüm en kötü şekilde hazırlanmış darbe planıdır. halk ölmüş, polisler askerler ölmüş, tsk’nın teslim olma, yaka paça götürülme, linç edilme videolarını tüm dünya izlemiş; gerçekten azılı bir düşman devletimiz olsa “bu ne biçim ordu biz bu ülkeye gireriz.” diyebilecek duruma gelmiştir.(gerçekte öyle olmasa bile öyle görünmüştür) sonuç olarak türkiye büyük bir “darbe” almıştır.

3 {ekstra} Ya da benim 2 gramlık aklımın almadığı çok başka derin savaşlar veriliyor…

En önemli sorumu sona sakladım:

15- Türk halkının, üstünde türk askeri üniforması olan insanları linç etme görüntülerinin bıraktığı lekeyi kim nasıl temizleyecek? (içime oturuyor sözlük)”

Kaynak: https://www.facebook.com/SezenCigdem/posts/1227349773964105