HAKKARİ

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen mücadelede etkin görev alan komandoların zorlu kış koşullarındaki eğitimi nefes kesiyor.

Hakkari'de 2 bin 135 rakımlı bölgede bulunan Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki komandolar, hava sıcaklığının bazen sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü koşullarda dahi eğitimlerini aksatmadan vatan savunması için göreve hazır bekliyor.

Otluca köyü yakınlarında sırtını Kırmızı Tepe ve Kara Dağlar'a yaslayan birlikte bölgenin huzuru için mücadele veren komandoların eğitim esnasında seslendirdikleri 'komando andı' dağlarda yankılanıyor.

Sümbül Dağı karşısında 5 taburdan oluşan Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı, her türlü hava ve iklim koşullarında operasyon yapabilen sayılı birlikler arasında yer alıyor.

Karlı dağlarda operasyon

Bölgede etkili olan olumsuz hava koşullarına rağmen komandolar, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Karla kaplı dağlarda uygun kamuflaj ve teçhizatla operasyon yürüten komandolara askeri helikopterler de havadan destek veriyor.

Tugay Komutanlığında görevli Yüzbaşı Ersin Durur, AA muhabirine komandoların zorlu eğitimlerden geçtiğini anlatarak 'Komandolar, vatan toprağının her karışında, Türk bayrağının dalgalandığı her yerde, her türlü iklim, arazi ve hava şartlarında görev yapabilen nitelikli askerlerdir' dedi.

Üs bölgesi komutanı Piyade Teğmen Cavit Tarık Sıtkı da birliğin bölgenin en stratejik noktasında bulunduğunu belirterek 'Kırmızı Tepe yakın emniyet üs bölgesidir. Üs bölgesinde 24 saat esasına göre her türlü hava şartlarında keşif, gözetleme ve emniyet faaliyeti icra etmekteyiz. Bizler, komandolar olarak vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak maksadıyla her daim göreve hazırız' diye konuştu.

Kaynak: AA