Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) başvuruları dakika başladı. Sınav düşüncesince 9 Mart'a denli müracaatta bulunulabilecek.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) meydana getirilen açıklamaya göre, EKPSS 24 Nisan Pazar haset sayaç 10.00'da 81 il merkezinde yapılacak. Sınava dönüşmek talip adaylar düşüncesince dakika başlamış olan müracaat süreci, 9 Mart'ta sona erecek. Sadece kuraya dolanmak isteyenlerin müracaatları ise 3-16 Mayıs'ta alınacak.

Sınava, lise kurumları, yükseköğretim ön lisans yahut lisans programlarından yetkilendirilmiş sakat adaylar ile EKPSS'nin valör süresinde okullarından yetkilendirilmiş olabilecekler başvurabilecek. Birden aşkın tahsil seviyesinden yetkilendirilmiş adayların ise yetkilendirilmiş oldukları en yukarı düzeyden sınava başvurmaları gerekiyor.

Adaylar, kılavuza ÖSYM'nin genel ağ sitesinden ulaşabilecek

Kuraya başvuracak sakat adayların ise ilkokul, ortaokul, ilköğrenim ile hususi yetişek iş yürütüm merkezi yahut okulu mezunu yahut EKPSS'nin valör süresinde yetkilendirilmiş olabilecek vaziyette bulunması zorunlu.

Adayların, müracaat işlemi düşüncesince ÖSYM Başvuru Merkezine gitmeden önce, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü görevlisi kabilinden imzalanmış 'Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı' belgesini almaları gerekiyor. Belgesi sıfır adayların başvuruları merkezler kabilinden alınmayacak. Adaylar, kılavuza ÖSYM'nin genel ağ sitesinden ulaşabilecek.

Kaynak: AA