ANKARA

Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Ekonomi bölgesini müşterek ulusal uğraş sahası adına görerek, tutum dalında daha çok üretimi, daha çok istihdamı, daha çok bellik üretmeyi, daha devasa yükseklikte teknoloji üretmeyi hedef adına aldık.' dedi.

Kurtulmuş, Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonu'nda göz üyeleriyle ve vatandaşlarla müşterek araya geldi.

Siteler esnafıyla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti tamlayan Kurtulmuş, 'Türkiye'nin sonuç yıllarda yaşamış olduğu bu koyu acılar içinde, terörle uğraş süresince Türkiye'de işlerin alışılagelen müşterek biçimde önünde yürüdüğünü açıklamak bakımından, siz değerli üyelerimizin dertlerini uymak itibarıyla bugün sizlerle müşterek arada olduk. İnşallah siz değerli üyelerimizin rastgele devir yanınızda olduğumuzu açıklamak istiyoruz.' diyerek konuştu.

Terör örgütlerinin Türkiye'de kullanmakta olanları korkutmak, korkutmak ve içerisine durdurmak istediğini başkaca hükümetin organize ettiği işleri yapamaması, devletin hedeflerini ortaya koyamaması, ülkenin kalkınmasını istemediğini kail Kurtulmuş, teröre inat, Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenlere taannüt beraberlik zarfında Türkiye'yi daha gelecek noktalara götüreceklerini tabir etti.

Türkiye'nin kazançlı bakımdan faiz hızının birilerinin uykusunu kaçırdığını vurgulayan Kurtulmuş, 'Onların uykuları kaçsın, tığ daha çok çalışacağız. Daha çok emek ürünü dökeceğiz ve bu ülkenin insanlarıyla hem refahı hem huzuru aynı zamanda kuma geleceğimizi paylaşacağız. Bunun düşüncesince tamamımız üzerimize düşeni hesabına getirmekle yükümlüyüz.' ifadelerini kullandı.

'Yedi koldan saldırıyorlar'

Türkiye'nin ihracatta daha ileriye gitmesi düşüncesince bellik oluşturulması gerektiğine ayraç fail Kurtulmuş, 64. Hükümet'in ortaya koyduğu transformasyon programıyla ekonomide acemi müşterek faza aşama atıldığını anlattı.

Sadece iri ekonomide değerli olmanın yetmeyeceğinin altını çizen Kurtulmuş, şunları söyledi:

'Türkiye'nin rastgele durumunda dar ölçekteki başarılarımız artarak bitmeme edecek. Daha çok üreteceğiz, daha çok istihdam oluşturacağız, daha devasa yükseklikte teknoloji ürünlerine envestisman yapacağız, daha çok global ölçekte markalarımız olacak ve Türkiye, arsıulusal bölgede rakiplik edebilen iri müşterek yurt olacak. Çünkü Türkiye dört dörtlük biçim ayrımındadır. Tam da bu aşamada Türkiye'nin 500 bilyon dolar müşterek kazançlı güce, dış satım kapasitesine ulaşmasını istemiyorlar. Türkiye'nin dünyada 10 iri ekonomiden biri olmasını istemiyorlar. Onun düşüncesince yedi koldan saldırıyorlar. Buna gönül rahatlığı tığ de tutum bölgesini müşterek ulusal uğraş sahası adına görerek tutum dalında daha çok üretimi, daha çok istihdamı, daha çok bellik üretmeyi, daha devasa yükseklikte teknoloji üretmeyi hedef adına aldık.'

Türkiye'nin çevresindeki devletlerde bölünmeler yaşandığını aktaran Kurtulmuş, 'Şimdi istiyorlar ki, bu bölgenin amiral gemisi bulunan Türkiye, Osmanlı bakiyesi bulunan bu topraklar müşterek kez daha bölünsün, parçalansın istiyorlar. Buna katiyen izin etmeyeceğiz.' diyerek konuştu.

Muhabir: Ali Kemal Akan

Kaynak: AA