Toplantıda; Kayıt Dışı ile Mücadele Stratejisi Eylem Planı'nın biran önce bitirilmesi kararlaştırıldı.

Kurul üyeleri, ayrıca yatırım ortamını iyileştirecek yargı düzenlemelerine öncelik verilmesi görüşünde birleşti.

EKK toplantısı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, Adalet Bakanlığı tarafından Yargı Reformu Stratejisi uygulama sonuçları ile gerçekleştirilecek eylemler hakkında sunum yapıldığı vurgulandı.

Özellikle yatırım ortamının iyileştirilmesi bakımından önem taşıyan düzenlemelere öncelik verilmesi hususunun öneminine dikkat çekildi.

Bu çerçevede, ihtisas mahkemelerinin çeşitliliğinin ve sayısının artırılması, yargı hizmetlerinin hızlandırılması, bilirkişilik kurumunun gözden geçirilmesi, icra iflas sisteminin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, tahkim mekanizmasının etkinleştirilmesi gibi alanlardaki eylemlerin süratle tamamlanmasının önem taşıdığı da ifade edildi.

GELİR İDARESİ'NDE KAYIT DIŞI SUNUMU

Toplantıda ayrıca Kayıt Dışı ile Mücadele Stratejisi Eylem Planı konusunda Gelir İdaresi Başkanlığı'nca bilgi sunuldu. İlgili kurum ve kuruluşların katkılarıyla hazırlanan Eylem Planı'nın nihai hale getirilmesi ve en kısa sürede yayımlanması kararlaştırıldı.

Toplantıda son olarak piyasa gözetim ve denetim sisteminin etkinliğini artıracak çalışmalar ele alındı.

Bu çerçevede piyasa gözetim ve denetiminde görev yapan birimler arasında daha etkin koordinasyon sağlanmasını, piyasa gözetim ve denetimine tahsis edilen mali imkanlar ile insan kaynağının artırılmasını, denetim politikasının ve planlamasının sağlıklı tayini için bilgi-iletişim teknolojisinin etkin ve yaygın kullanılmasını temin edecek düzenlemeler üzerinde çalışılması kararlaştırıldı.

Ali Babacan başkanlığında toplanan EKK'ya Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili bürokratlar katıldı.

CİHAN