Geliştirme ve akademik teşvik ödenekleri ile yüksek öğretim tazminatı ödemeleri, akademisyenlerin temsil tazminatlarından mahsup edilmeyecek. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu ek zam alan personel sayısının üst sınırı artırıldı.

Temsil Tazminatı Ödenmesine İlişkin Karar ile Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenleme ile akademisyenlerin; üniversite, idari görev ve eğitim, öğretim ödeneklerinin yanı sıra 'geliştirme ve akademik teşvik ödenekleri ile yüksek öğretim tazminatı ödemeleri' de temsil tazminatlarından mahsup edilmeyecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin ek zam ödemeleriyle ilgili de düzenleme yapıldı. Bu kapsamda, kararın Emniyet Genel Müdürlüğü kısmında belirtilen; patlayıcı maddeleri zararsız hale getirme işlerinde görev alanlar, özel harekat timlerinde hizmet görenler, panzer ve zırhlı taşıtlarda görev yapan sürücüler, operatör ve kule görevlileri ile hava trafik kontrolörlüğü veya havacılık enformasyon eğitimi almış olup polis havacılık harekat birimlerinde fiilen görev yapan hava trafik kontrolörleri ve enformasyon görevlilerinden ek zam alan personel sayısında 27 bin olan üst sınır 39 bin 500'e çıkarıldı.

Kaynak: AA