Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavları (MTSKS) soruları, işitme mânialı adaylar düşüncesince işaret diline çevrilecek.

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) meydana getirilen açıklamaya göre, MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, MTSKS sorularının ayraç diline çevrilmesi ve videoteyp çekimlerinin yapılması düşüncesince düzentileme başlatıldı.

Bu kapsamda, e-sınav uygulaması yazılımının sema engellileri tanımlayacak niteliğe kavuşturulması işlemleri tamamlandı ve soruların ayraç diline çevrimi gerçekleştirilerek videolu çekimi yapıldı.

MTSKS e-sınav infaz kılavuzunun ayraç diline çevrilmesi ile soruların sema engellilerin anlayacağı ek ve köklere gereğince baştan yazılması emek harcamaları ise bitmeme ediyor. E-sınavda sema engeli tanımlanmış adaylara soruların ayraç diliyle videolu anlatımlarının da gösterilebilmesi emek harcamaları sürüyor.

Ankara'ya başlamak mecburiyetinde kalmadan sınava girebilecekler

Yapılan çalışmayla sema engellilerin, bu sene süresince açılması planlanan 17 ildeki e-sınav salonlarında, Ankara'ya başlamak mecburiyetinde kalmadan sınava alınmaları sağlanacak.

Daha evvela hoppadak Ankara'da ayraç dili bilici gözetmenler eşliğinde sınava katılabilen sema mânialı adaylar, böylelikle kendilerine en andıran ildeki e-sınav salonunda sınava girebilecek.

İşaret diline çevrilen evvela mevhum imtihan uygulamasının ise bu sene april kocaoğlan bünyesinde yapılması planlanıyor.

Kaynak: AA