Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin gücük ay ayında gayrikanuni göçe hakkında gerçekleştirdiği operasyonlarda kısaca 8 bin 500 gümrüksüz göçmen yakalandı. Göçmenlerin sayısı hanuman ayına mucibince yüzdelik 50, sabık senenin bire müşterek zamanına mucibince ise 11 büküm artma gösterdi.

İç savaş, konuşu ve siyasal belirsizlikler kabilinden nedenlerle vatanlarını bırakma buyurmak mecburiyetinde küsurat sığınmacılar ile Türkiye'nin koyun açmış olduğu mültecilerin henüz güzel müşterek hayat ümidiyle çıktıkları 'umuda yolculuk' sürüyor.

Bazı Avrupa ülkelerinin makul sayılarda sığınmacı ikrar edeceklerini açıklamalarının ve 'Almanya'da henüz güzel hayat şartları sunulmuş olduğu ve adam başı 350 ekü ödendiği' söylentilerinin peşi sıra artma yayınlayan gayrikanuni göç, rastgele ay artarak bitmeme ediyor.

Günde kısaca 300 muhacir yakalanıyor

Lastik şişme bot, fiber mıntıka ve türlü derya araçlarıyla umuda geziye çıkan 300 gümrüksüz göçmeni eline geçiren ekipler, gücük ay ayında da kısaca 8 bin 500 bireyin gayrikanuni yollarla Yunan adalarına geçmiş olmasına bariyer oldu.

2 ayda 14 bin muhacir yakalandı

Yılın geçmiş 2 ayında yakalanan gümrüksüz muhacir sayısı ise 14 bin oldu.

Geçen ay yakalanan gümrüksüz muhacir sayısı eski ayak tabanı mucibince yüzdelik 50, sabık senenin bire müşterek zamanına mucibince ise 11 büküm arttı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri hanuman ayında 5 bin 535, Şubat 2015'de ise 753 gümrüksüz göçmeni yakalamıştı.

Bu arada, gücük ay ayında Ege Denizi'nin Türk karasularında 37 isim boğularak ve ya hipotermi zımnında yaşamını kaybetti.

Kaynak: AA