EDİRNE

Edirne Genç Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Halep'teki saldırıları protesto etti.

Cuma namazının ardından Eski Cami önünde toplanan platform üyeleri, tekbir getirdi, slogan attı.

Platform sözcüsü Burak Avlu, yaptığı konuşmada, Suriye'de destanlaşan direnişin devam ettiğini söyledi.

Zulüm ve gaddarlığın kelimelerle ifade edilemeyeceğini aktaran Avlu, şunları kaydetti:

"İşkence ve katliamlara dair fotoğraflara bakmaya bile dayanamadığımız derecede vahşi bir rejime yani Esed diktatörünün liderliğindeki Baas rejimine karşı, Suriye'deki halk tarafından 15 Mart 2011'de Derea'da başlatılan direniş altıncı yılına girdi. Bu direniş Suriye'de sadece nizamla mücadele etmekle kalmıyor aynı zamanda bütün yerli ve küresel şer odaklarıyla mücadele etmeye çalışıyor. Suriye'de izzeti zillete tercih edip kıyama kalkan Suriye halkı kıyamın başladığı günden beri çok zor ve kısıtlı imkanlarla mücadelesine devam ediyor.

Rusya ve işbirlikçileri tarafından havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombalanan Halep şehrimiz bütün zorluklara rağmen direnmeye devam etmektedir. Esed rejiminin bütün dünyanın gözü önünde Halep'te gerçekleştirdiği bu insanlık dışı kıyım ve katliama ne yazık ki bütün insanlık dilsiz ve sağır kesilmiştir."

İzmir

İzmir İnsani Yardım Derneği (İZYAD) öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Halep'teki saldırılar protesto edildi.

Cuma namazının ardından tarihi Yalı Camisi önünde toplanan dernek üyeleri, Halep'teki saldırıları protesto eden pankartlar açarak slogan attı.

Halep'te hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazının kılındığı protestoda, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Muhabir: Cihan Demirci

Kaynak: AA