Avrupa Merkez Bankasının (ECB) kökten tedbirlere karşın bir ayrışık toparlanamayan 'inatçı enflasyon' karşısında DOĞRU vadede toy bir ek servet politikası önlemi izah ihtimali ciddilik kazandı.

ECB bir ay önceki kökten kararlarına bir yenisini ekleyerek, getiri indirimini ve esnetilmiş değiştirme alımlarını havi toy motivasyon programıyla çevre beklentisinin üstünde bir hamle attı.

Bu kapsamda açıklanan bonkör motivasyon paketi, ağırlıklı alegori bundan sonraları bankanın sonuç hamlesi alegori değerlendirildi.

Ancak, ECB çeşidinden mevrut sonuç izahat bankanın inatçı, derinlemesine sürekli ceninisakıt mal şişkinliği karşısında hala elinde oynayacağı kartları bulunduğunu gösteriyor. ECB Başkanı ve dümen müesses üyelerinin de bir ayrışık matlup seviyeye ulaşamayan enflasyona ve toy şoklara gönül rahatlığı tedarik projelerinde farklılık ika dair oydaş bulunduğu fikri ciddilik kazandı.

Zira, ECB Başkan Yardımcısı Vitor Constancio, Avrupa Parlamentosu'nda meydana getirdiği konuşmasında, ECB'nin vazifesini namına bildirmek düşüncesince lazım tedbirleri alarak ilişkin düşeni yaptığını ve gittikçe de hazırlamaya bitmeme edeceğini tabir etti.

ECB Yönetim Kurulu Üyesi ve Başekonomisti Peter Praet ise Frankfurt'taki konuşmasında Avro Bölgesinin toy aksi şoklarla karşılaşması yerinde daha önceki tahsil edilen önlemlerin baştan ayarlanabileceğini dile getirdi.

ECB, Yönetim Kurulu'nun 9-10 Mart'ta Frankfurt'ta gerçekleştirdiği servet politikası toplantısının tutanaklarında da getiri paylarını daha da düşürmenin ek akçasal tevessü temin etmek düşüncesince can alıcı bir anahtar alegori görüldüğü kaydedildi.

Enflasyon aksi seviyelerde

Banka, Avro Bölgesi'nde enflasyonu yüzdelik 2'ye DOĞRU seviyelere çıkarmayı ve ekonomiyi canlandırmayı amaçlıyor.

Ancak şu anne denli tahsil edilen tedbirlerin, enflasyonun üst cepheli hareketinde beklenir katkıyı yapmaması zımnında Avro Bölgesi'nde mal şişkinliği bastırılmaya bitmeme ediyor.

Tek servet donanmasında bitmeme fail aksi salname enflasyon, Çin ekonomisindeki gelişmeler, arz yağı fiyatlarındaki düşüş, global ekonomideki bozulmalar ve veznedar hisseleri ilkin iktisap etmek neredeyse hisse piyasalarındaki dalgalanmalar derece nedenlerle de bası altında duracak derece görünüyor.

Ayrıca, belirtke indeks Stoxx Europe 600, ECB'nin sonuç tedarik programından beri tahminî yüzdelik 2,6 geriledi ve ekü mobilyasız da güçlenmeye bitmeme etti.

İnişli izinli bir tempo izleyen enflasyonda matlup ivmenin yakalanamaması zımnında bankanın servet politikası tedbirlerini baştan artırabileceği piyasalarda kritik edilmeye başlandı.

Yeni tedarik planı DOĞRU vadede gündeme gelebilir

Tüm bu şartlar ECB çeşidinden mevrut açıklamalarla beraberce değerlendirildiğinde bankanın DOĞRU vadede toy bir tedarik planı açıklayabileceği ihtimalini artırıyor. Ancak, daha mart ayında degaje şümullü bir motivasyon programı açıklanan bankanın, rüçhan alegori bu tedbirlerin tesirini görmeyi beklemesi beklenir gözüküyor.

Bununla birlikte, bankanın 21 Nisan'da Frankfurt'ta düzenleyeceği matbuat toplantısında şaşırtı yaparak toy bir tedarik planı açıklaması da ihtimaller dahilinde.

Bu tedbirler ortada ise getiri indirimi arazi alabilir. Ancak, bankanın güruh öncesinde Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) çeşidinden bu hafta açıklanacak mal şişkinliği ve başka kazançlı verileri dikkate alacağı düşünülüyor.

Öte taraftan veznedar bilançosunu 1 trilyon avrodan çok büyüklüğe ulaştıracak akçasal tevessü programının, daha önceki 2016 yılının Eylül ayında sonlandırılacağı açıklanmıştı. Ancak ECB daha sonraları akçasal tevessü programının 2017 yılının Mart ayına denli uzatıldığını duyurdu.

Kaynak: AA