Mükelleflerin ferdî verilerinin korunmasının beraberinde ihbarname süresini de ağır miktarda azaltacak bulunan e-Tebligat uygulaması 1 Nisan'da başlayacak.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Vergi Usul Kanunu ve ilişik bildiri hükümlerine mucibince tebliği müstelzim belgelerin, mükelleflerin elektronik adreslerine bildiri edilmesi adına tanımlanan e-Tebligat uygulaması, fiziksel ortamda meydana getirilen ihbarname ile ayrımsız kararı doğuracak.

e-Tebligat başvurusunu, mükellefler, bizzat yahut kanuncu temsilcileri vasıtasıyla yapabileceği kabil hususi bitirme içeren noterden edilgin vekaletnameyle vekili aracılığı ile de yapabilecek.

Mükellef açısından faydaları

e-Tebligat uygulamasıyla mükelleflerin bilim güvenliği ve ferdî verilerinin korunması sağlanacak.

Belgenin arasında ne bulunduğu yabancılar çeşidinden değiştirilemeyecek. Ayrıca, fiziksel ortamda haftalarca devam eden ihbarname işlemi, dünkü manzume ile saniyeler ortamında gerçekleştirilecek.

e-Tebligat sisteminde, tebligatın ne devir yapıldığı, gönderen kurumun ve alıcının kimliği, gönderilen tebligatın ve eklerinin ne bulunduğu görüntülenebildiği düşüncesince rastgele müşterek ağız tatsızlığı yaşanmayacak. Tebligatlar rastgele müşterek harcama gerektirmediğinden artırım sağlanacak.

Kaynak: AA