Güvenlik güçlerinin Mardin'in Nusaybin ilçesindeki kontrol tarama faaliyetleri sırasında, arazi düzlük içinde duvara denli mobilyalı kablo ve duvara tuzaklanmış el inşası patlayıcılar kuvvetsiz bir duruma getirildi.

Bölgedeki asayiş kaynaklarından tahsil edilen bilgiye göre, evvel ve esbak çağ Nusaybin'de mayın kontrol faaliyeti yürütüldü.

Güvenlik güçleri bu çalışkanlık sırasında arazi düzlük içinde duvara denli mobilyalı kablo ve duvara tuzaklanmış el inşası patlayıcılar belirleme etti. Patlayıcılar bir hususi bütünlük çeşidinden imha edildi.

Yapılan kontrol tarama faaliyetinde, patlayıcı imalinde geçer not amonyum nitrat da ele geçirildi. Ayrıca yıldırı örgütü mensuplarınca duvarlara oluşturulan ve erkete isteyerek geçer not mazgallar bulundu.

Terör örgütü üyelerinin, semt vatandaşının konutlarını özlük hayat alanları durumuna getirdikleri, nice evi de özlük malzemelerini ambarlamak üzere kullandıkları belirtildi.

Terör örgütü üyelerinin, asayiş güçlerinin operasyonlarını gevşetmek üzere bir çok sokakta anahtar taşlarını söktükleri, el inşası patlayıcılarla tuzaklı barikatlar kurmuş oldukları belirleme edildi. teşkilat mensuplarının, belirleme edilen el inşası patlayıcıların imhası kararı ilçeye dokunca vermeyi amaçladığı vurgulandı.

Kaynak: AA