ANKARA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında göl, baraj ve göletlerde su kalitesi ile miktarının iyileştirilmesi amacıyla alınması gereken önlemler belirlenecek.

Su Yönetimi Genel Müdürlüğünce göl, baraj ve gölet gibi durgun su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi için özümleme kapasitelerinin belirlenebilmesi amacıyla 2016 Aralık ayında başlatılan, 2018'de bitirilmesi hedeflenen "Durgun Sularda Özümleme Kapasitesinin Belirlenmesi ve Su Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi"nin tanıtım toplantısı bir otelde yapıldı.

Proje, 25 nehir havzası içerisinde önceliklendirme yapılarak belirlenen 11 havzadaki (Akarçay, Büyük Menderes, Ceyhan, Meriç-Ergene, Gediz, Kızılırmak, Küçük Menderes, Konya Kapalı, Sakarya, Susurluk ve Yeşilırmak Havzası) 422 göl, gölet ve baraj gölündeki çalışmalarla başladı. Bu kapsamda, durgun su kaynaklarında özümleme kapasiteleri ile su kalitesinin ve miktarının iyileştirilmesi amacıyla alınması gereken tedbirler ortaya konulacak.

"Kalan 14'ü için de ayrı bir proje hazırlanacak"

Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı da Türkiye'de çok sayıda tatlı su kaynağı olduğuna dikkati çekti.

Durgun su kaynakları üzerinde yürüttükleri çalışmalara 11 havzada başladıklarını ve 422 gölü incelemeye aldıklarını söyleyen anımsatan Kınacı, kalan 14'ü için de ayrı bir proje hazırlayacaklarını aktardı.

Muhabir: Zehra Aydın

Kaynak: AA