Geçtiğimiz Şubat ayında Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da öldürülen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un üvey abisi Kim Jong Nam suikastıyla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı.

SUİKASTTEN 3 GÜN ÖNCE ABD'Lİ BİR KİŞİYLE GÖRÜŞMÜŞ

Habertürk'ün Asahi Shimbun'tan aktardığına göre Kim Jong Nam, öldürülmeden 3 gün önce Malezya'da Kore kökenli bir ABD'li ile bir araya geldi ve bir görüşme gerçekleştirdi.

GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİNİN ABD İSTİHBARATINDAN OLDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

Haberde Malezyalı yetkililerin, bu kişiyi Malezya'ya her girdiğinde yakından izlediği ve ABD istihbaratı adına çalıştığını düşündüğü belirtildi.

İKİLİ ARASINDA ÖNEMLİ BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPILDI

Kim Jong Nam'ın bilgisayarında yapılan incelemede, ikilinin görüşmesinde bilgisayara bir "flash disk" takıldığı ve ikili arasında muhtemelen önemli bir bilgi alışverişi yapıldığı belirtildi.

SUİKASTTİN OLDUĞU GÜN MALEZYA'YI TERK ETMİŞ

ABD'li kişinin, Kim Jong Nam ile aynı gün Malezya'ya geldiği ve suikastın gerçekleştiği gün ülkeyi terk ettiği ifade edildi.

ABD İLE GÜNEY KORE'NİN KUZEY KORE'YE DARBE YAPACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Daha önce Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a ordu içerisinde muhalif bir grup olduğu ve Güney Kore ile ABD'nin bu grubu ve Kim Jong Nam'ı kullanarak bir darbe girişiminde bulunabileceği yorumları yapılmıştı.

Kaynak: HABER7.COM