İSTANBUL

Bakery Masters'a katılacak ilk Türk fırıncı olan Osman Gündüz, yarışmaya seçildiği için heyecanlı ve gururlu olduğunu dile getirerek, Türk fırıncısının adını dünyaya duyurmayı amaçladığını belirtti.

Bakery Masters'ta yarışacak olan fırıncı Gündüz'ün sponsoru olan Lesaffre Turquie, yarışmacıyı tanıtmak ve yarışma süreci hakkında bilgi vermek için Taksim'de bir otelde basın toplantısı düzenledi.

3-6 Şubat 2018 tarihleri arasında Paris'te Europain Show'da düzenlenecek olan şampiyonada ''Besleyici Ekmek Yapımı'' kategorisinde Tayvan, Japonya, Kanada, Hollanda ve Avustralya'nın en iyi fırıncılarıyla yarışacak olan Türkiye Fırıncılar Milli Takımı üyesi 41 yaşındaki Gündüz, Bakery Masters'ta ilk Türk fırıncı olarak Türkiye'yi temsil edecek.

Basın toplantısında gazetecilere açıklama yapan Gündüz, ilk Türk fırıncı olarak Bakery Masters'a katılacak olmaktan gurur duyduğunu ve yaklaşık 30 yıldır fırıncılık yaptığını belirterek, 2014'te mail yoluyla yarışmaya çağrıldığını ifade etti.

Ülke genelinde yapılan yarışmada Türkiye birincisi olarak milli takıma seçildiğini ve 2015'te girdiği bölge yarışmasında da birincilik elde ettiğini aktaran Gündüz, şöyle devam etti:

''2018'de Paris'te düzenlenecek, dünyanın en iyi fırıncılarının bireysel olarak yarışacağı Bakery Masters'a seçildiğimi öğrenince çok heyecanlandım. Çünkü bir Türk fırıncıyı ilk kez yarışmaya davet ediyorlardı. Çok mutlu ve gururluyum. Şimdi tüm amacım, yarışacağım kategoride yer alan diğer 5 kişiyi geride bırakmak için elimden gelenin en iyisini yaparak, orada Türk fırıncısının adını bir kez daha duyurmak olacak. Bu yarışma bana çok şey kattı. Kendimi geliştirdim. İnşallah yarışmada başarılı olup iyi bir derece alacağıma inanıyorum.''

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bakery Masters'ta ''Besleyici Ekmek Yapımı'', ''Sanatsal Ekmek Yapımı'' ve ''Gurme Fırıncılık Ürünleri'' kategorilerinde en iyi ekmeği yapan 18 fırıncı yarışacak.

Muhabir: Zeynep Rakipoğlu

Kaynak: AA