ŞANLIURFA

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 'Bölgemiz, coğrafyamız ve evren zor bir süreçten geçiyor. Bilhassa budun kendisine hayattaki mazlumların, mağdurların yaralarını sarmaya çalışırken özlük evimizde de teessürat yaşamaya başladık' dedi.

Görmez, Şanlıurfa'da bir otelde planlı 'Kur'an Kursu Öğreticileri İstişare Toplantısı'nda, Güneydoğu'da yaşanmış olan hadisat dolayısıyla alanda fariza işleyen kült görevlileriyle bir araya gelmiş şekilde istişarede bulunduklarını söyledi.

'Irkçılık ortadan kaldırmakta en zorlanılan ideoloji'

Son aylarda Güneydoğu'daki vakalarda milletin herhangi bir ferdini yürekten yaralayan üzüntüler yaşandığını, birçok çocukların martir verildiğini, birçok evlerin yıkıldığını ve birçok şahısların da konutlarını bırakma geçirmek durumunda kaldığını tamlayan Görmez, şu şekilde konuştu:

'Bölgemiz, coğrafyamız ve evren zor bir süreçten geçiyor. Bilhassa budun kendisine hayattaki mazlumların, mağdurların yaralarını sarmaya çalışırken özlük evimizde de teessürat yaşamaya başladık. Biz de bu alanlarda fariza işleyen kült görevlileriyle önceki kendisine Mardin'de danışma toplantıları başlatarak onları dinledik. Geleceğimizi elbette nesir edeceğimizi konuştuk, sonraları bir kısmıyla da Van'da danışma yaptık.'

Görmez, ırkçılığın, insanlığın ortadan kaldırmakta en baş döndürücü zorlandığı güzel ideolojilerden bir tanesi olduğuna ayraç etti.

Muhabir: Müslüm Etgü

Kaynak: AA