İSTANBUL

TRT World, 24 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerini kesintisiz canlı yayınlarla İngilizce olarak yayınlayacak.

TRT açıklamasına göre, saha röportajları, Seçim Mikro Sitesi, dijital platformdan yapılacak özel yayın ve analizler, uzman konukların katılacağı stüdyo özel programları ve kesintisiz canlı yayınlarla seçmenin nabzını tutacak olan TRT World, en iddialı İngilizce seçim ekranını izleyici ile buluşturacak.

TRT Araştırma Merkezinin İngilizce olarak 44 sayfalık rapor hazırladığı, bu raporla yaklaşan seçimleri geniş bir perspektif ile dünyaya anlatacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'nin İngilizce yayın yapan uluslararası haber platformu TRT World, küresel habercilik anlayışı ile bölge ve dünya istikrarı için de oldukça önemli olan 2018 Türkiye Genel Seçimlerini hazırladığı kapsamlı seçim programı ile tüm dünyaya duyuracak. TRT World'ün uluslararası tecrübeye sahip ekran yüzleri Imran Garda, Alican Ayanlar, Ali Mustafa ve Andrew Hopkins, alanında uzman yerli ve yabancı analistler ile birlikte tüm gün sürecek canlı yayınlarla seçimlerle ilgili tüm gelişmeleri dünya ile buluşturacak. Geleneksel haber, görüş ve analizlerin aksine dinamik ve kapsamlı bir seçim ekranı hazırlayan TRT World ekipleri, Türkiye'yi gezerek izleyicileri İzmir'den Diyarbakır'a 'Türkiye Yolculuğuna' çıkararak seçim öncesinde seçmenin nabzını dünya ile paylaşacak. TRT World'ün sosyal medya hesapları aracılığı ile Facebook Live ve Periscope üzerinden yapacağı seçim özel canlı yayınları ile ülke çapında analiz ve en güncel sonuçlar izleyiciye sunulacak. Türkiye'nin seçim sistemi, siyasi partileri ve Yüksek Seçim Kurulu hakkında detaylı bilgilerin yer alacağı İngilizce Seçim Mikro Sitesi'nde, seçim gününe kadar uzman isimlerin görüş ve olası sonuçlara ilişkin değerlendirmeleri yer alacak."

Açıklamada, 24 Haziran'a geri sayacak mikro siteye www.trtworld.com üzerinden ulaşılabileceği belirtildi.

Muhabir: Zehra Melek Çat

Kaynak: AA