İSTANBUL

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla AA muhabirine açıklamalarda bulunan Karadaği, Türk halkının darbe girişimini başarısızlığa uğratmasından övgüyle söz ederek, halkı her zaman ülkedeki meşru yönetimden ve haktan yana olmaya davet etti.

Karadaği, başarısız darbe girişiminin ordudaki bir grup Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu tarafından gerçekleştirildiğini, İstanbul'un iki yakasını birleştiren köprünün kapatıldığını, emniyet müdürlüğü ile kamu ve özel sektöre ait bazı basın kuruluşlarının ele geçirilmeye çalışıldığını belirtti.

Türkiye hedefte

Türkiye'nin bazı sebeplerden dolayı hedef alındığını vurgulayan Karadaği, ekonomik ve siyasi projelerde gerçekleştirdiği başarılar ile siyasi bağımsızlığın bu sebepler arasında yer aldığını ve İslam düşmanlarının Türkiye'nin yeniden güçlenmesini istemediğini söyledi.

Türkiye'nin, 2010 yılının sonlarından itibaren Arap Baharı devrimlerinde hakkı desteklediğini kaydeden Karadaği, devrim için ayaklanan halka karşı savaşan İslam düşmanlarının, İslam ümmetinin hakkı savunan bir gücünün bulunmasını istemedikleri için bugün hakkı destekleyen ülkelere ve halklara karşı savaş açtığını ifade etti. Karadaği, bu komplonun, kendisinin İslama ait olduğunu iddia eden yalancılar ve sahtekarların eliyle yürütüldüğünü, sahte Müslümanlarla gerçek İslama karşı savaşıldığını söyledi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin Türkiye'deki darbe girişimi gecesindeki rolüne ilişkin ise Karadaği, birliğin, ilk andan itibaren darbeye karşı çıktığını, derhal bir açıklama yayınlayarak yaşananların (meşruiyete) saldırı olduğunu, Türk halkının ve Müslümanların, meşruiyete darbe yapmak isteyenlere karşı koymaları gerektiğini vurguladığını aktardı.

Karadaği, darbe girişiminin ertesi günü Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte şehitlerin cenaze namazına katıldığını hatırlattı.

Muhabir: Suhib Mohammad Nemed Abed,Ali Semerci

Kaynak: AA