DİYARBAKIR

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde arazi düzlük ve Güneydoğu'nun kuş cenneti yerine tanıdık Diyarbakır'daki Hevsel Bahçeleri, yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih Sur'da meydana gelen operasyonun tamamlanmasının arkası esna gene emektar canlılığına kavuştu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi sınırlarındaki 8 bin salname geçmişi mevcut ve 7 bin dönümlük bölgeye cemaat Hevsel Bahçeleri, PKK'lı teröristlere müteveccih operasyonun başarıyla tamamlanmasının arkası esna yeniden canlandı. Diyarbakır'ın göveri ve ürün ambarı konumunda mevcut Hevsel Bahçeleri'ne aylar sonraları revan vatandaşlar, bahçelerinde çalışıyor.

Tarımsal hususi durumunun beraberinde yabanıl yaşamın da ön plana çıkmış olduğu Hevsel Bahçeleri, baharın gelişiyle ayrımlı nebat ve efsanevi çeşitleriyle görsel ortak ziyafet yaşatıyor. Hevsel Bahçeleri'ne gidenler kez kenarında dolaşan kirpiler ve aktif öten kuşlar eşliğinde ürünlerini at ve katır üzerinde haiz vatandaşları görüyor.

'Şimdi bahçelerimize şen ortak biçimde geliyoruz'

Aylar sonraları eşiyle bahçesini ekime hazırlayan Hüsnü A, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Hevsel Bahçeleri'nin anlaşma kaynakları bulunduğunu söyledi.

Terör örgütünün icra ettiği saldırılara aksülamel yayınlayan Hüsnü A, şöyleki konuştu:

'Sur ilçesinde yaşanmış olan yıldırı saldırılarından ötürü bahçelerimizin üzerinden mermiler geçiyordu. Hamdolsun demincek bahçelerimize şen ortak biçimde geliyoruz. Türk, Kürt kardeştir, kötülükten tek hiç kimseye yarar gelmez. Bu sembol herkesin bayrağıdır. Bu ezan herkesin ezanıdır. Bu ülke herkesin memleketidir.'

Kaynak: AA