GÖKTÜRK-2, Uydusu'nun yaklaşık 640 kilometrelik bir şeridin görüntüsünü tek geçişte indirebilecek kadar yüksek hızlı bir veri haberleşmesine sahip olduğu belirtildi.

Dünya'nın her yerinden görüntü alma ve iletişim konisi içinde aktarma kabiliyetine sahip olan GÖKTÜRK-2 Uydusu'nun, Türkiye'nin savunma, çevre ve şehircilik, tarım ve ormancılık gibi alanlarında uydu görüntüsü ihtiyaçlarını karşılaması planlanlıyor. Görüntü çekimi ve bunların yer istasyonuna indirilmesi konusunda herhangi bir uluslararası kısıtlama söz konusu olmadığı belirtildi. GÖKTÜRK-2 Uydusu Dünya etrafındaki bir turunu yaklaşık 98 dakikada tamamladığı belirtildi.

GÖKTÜRK-2 Projesi ile öncelikli ihtiyaçlar kapsamında TSK'nın ve özelinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaç duyduğu hedef istihbaratı ile sayısal ve coğrafi veri üretimine yönelik uydu görüntülerinin elde edilmesi; tali ihtiyaçlar kapsamında ise diğer kamu kurum/kuruluşları ile üniversite ve araştırma kurumlarının uydu görüntüsü isteklerinin karşılanmasının hedeflendiği belirtildi.

Dünya etrafındaki bir turunu yaklaşık 98 dakikada tamamlayan GÖKTÜRK-2 Uydusu'ndan dünyanın dört bir yanından çekilen fotoğraflar yayınlandı.

Kaynak: DHA