Dönmez, 15 Temmuz darbe girişiminde, halkın demokratik sistemine sahip çıktığını ve geleceğinin elinden kayıp gitmesine izin vermediğini, ekonomik olarak da kalkınmaya devam ettiğini vurguladı.
Dönmez, Türkiye'nin tüm sarsıntılara rağmen sürekli bir dönüşüm içinde ilerlediğini, Avrupa'nın en dinamik nüfusu ve ekonomisine sahip olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Türk şirketlerini yurtdışında inşaatta, diğer sektörlerde görüyorsunuz. Yakında enerjinin tüm alanlarında da bizleri görmeye başlayacaksınız. Biz bu topraklarda tüm bir dünyanın karışımıyız, kültür harmanıyız. İnsanoğlunun en parlak yüzyıl olmasını temenni ettiğimiz 21'inci yüzyılda dönüşümü tartışıp geleceğe umutlar ekeceğiz. Bugün sadece burada olmanız bile aslında dönüşümün başladığının bir göstergesi. Teknoloji dönüşüm ve iklim dönüşümden de korkmuyoruz. Bunu fırsata çevirmeyi ve insanlığın faydasına
çevirmeyi çok iyi biliyoruz."

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanı Hasan Murat Mercan da törenin başında kısa konuşma yaptı. Dünya Enerji Konseyi Başkanlığı'nı kongrenin son günü devredecek Maria Jose Nadeau ise enerji sektörünün görünümüne ilişkin bilgi verdi.

Kaynak: DHA