İSTANBUL

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, Cumhuriyet gazetesinde, MİT'e ilgilendiren iane tırlarının durdurulması vakasına bağlı duyurulmayan kalması müstelzim bilgelik ve fotoğraflara toprak verdikleri nedeni öne sürülerek 'darbeye teşebbüs', 'casusluk' ve 'FETÖ/PDY terör örgütüne uzuv yapılmaksızın bile bile atlaya zıplaya iane etme'' suçlarından yargılandıkları dava, 1 Nisan'a ertelendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, belirsizlik sonucu gereği hemen sanıklar Gül ve Erdem, avukatları, eşleri, müştekiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) avukatları katıldı.

Basın çalışanlarının alınmadığı salona, duruşmanın sabahki bölümünü izleyen CHP ve HDP'den birtakımı milletvekilleri de eklenmek arzuladı ve uyarılara karşın murafaa salonuna girdi. Bunun için murafaa heyetinin, milletvekillerinin salondan çıkmasını beklediği ve bu yüzden duruşmayı başlatmadığı öğrenildi.

Milletvekillerine 'Adil yargılamayı etkileme'den kabahat duyurusu

Aradan sabık ortak saatlik müddet böylecene salona geldiği kaydedilen murafaa heyetinin, milletvekillerinin salondan çıkmadığı nedeni öne sürülerek duruşmayı sonlandırdığı ve 1 Nisan'a ertelediği belirtildi.

Heyetin, uyarılara karşın murafaa salonundan ayrılmayan milletvekilleri hakkında, 'kendilerine boğunuk bulunan duruşmadan çıkmayıp yargılamayı engelledikleri' nedeni öne sürülerek 'adil yargılamayı etkilemek' suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına kabahat duyurusunda bulunulmasına hükmettiği aktarıldı.

Duruşma salonundan çıkan sanıklar, avukatları ve milletvekilleri, koridorda bekleyenler çeşidinden alkışlarla karşılandı. Kalabalık, muhtelif çarpıcı sözler attı.

Muhabir: Murat Kaya İstanbul, Yunus Ege

Kaynak: AA