Sivaslı şehit özel harekat polisi Ömer Güney'in şehadet haberinin, bir hafta önce çocukluk arkadaşı Alperen Tuğşat Keleş'in rüyasına yansıdığı öğrenildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polis memuru Ömer Güney'in (24), çocukluk arkadaşı Keleş ile 26 Ocak'ta WhatsApp üzerinden görüştüğü, bu görüşmede gördüğü rüyayı arkadaşına anlattığı Keleş'in sosyal medyadaki paylaşımıyla ortaya çıktı.

Söz konusu görüşmede arkadaşının gördüğü rüyada düğün gibi bir kalabalık olduğunu ve herkesin toplandığını anlatması üzerine şehit Güney'in 'Kardeşim bizim düğünümüz şehadet şerbeti içtiğimiz gün' şeklinde yanıt vermesi, yazışmayı görenleri duygulandırdı.

Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk arkadaşı olan Ömer Güney'in şehit olacağını 26 Ocak'ta rüyasında gördüğünü ve o gün arkadaşıyla WhatsApp üzerinden mesajlaştığını anlattı.

'...(Öyle deme) diye yazdım'

Cizre'de görev yapmaya başladıktan sonra şehit polis Güney ile sık sık telefonda görüştüklerini belirten Keleş, şunları söyledi:

'Sürekli birbirimize hal hatır soruyorduk. Olaylardan etkilenmiş olmam gerekiyor ki 26 Ocak'ta rüyamda gördüm. Rüyamda görev yaptığı yerde Ömer'i ziyarete gitmiştim. Bir kafede masanın etrafında birçok arkadaşımızla birlikte duruyorlardı. Ömer'in üstü başı tertemizdi ve çok yakışıklı görünüyordu. Herkes Ömer'in yanına gelmişti. Sanki düğünü oluyor gibiydi. WhatsApp'ta ben bu rüyamı kendisine anlattığımda Ömer, gülücük yollayarak 'Kardeşim bizim düğünümüz şehadet şerbeti içtiğimiz gün' diye yazdı. Kendisine 'öyle deme' diye yazdım, özlediğimi ve geldiğinde tüm arkadaşlarla toplanıp görüşmek istediğimizi söyledim. Mesajlaşmalarda dediği gibi bugün onun düğün günü.'

Whatsapp'taki görüşmelerini sosyal medyada paylaştığını hatırlatan Keleş, 'Benim o fotoğrafları yayınlamamdaki amaç, milletimizin metanetini koruması, bu vatanın arslanlarının asla bitmeyeceğinin o hainlerce bilinmesidir. Bir Ömer gider Alperen gelir, Alperen gider Mehmet gelir. Tükenmeyiz Allah'ın izniyle. Arkadaşımızı bugün aslanlar gibi yolcu edeceğiz. Kendisinin düğününü gerçekleştireceğiz. Şehidimiz bizim için ölmedi. Yaşayacak bütün şehitlerimiz gibi. Allah vatanımıza milletimize bize birlik, beraberlik, dirayet versin' diye konuştu.

Kaynak: AA