MERSİN

Mersin'de bir grup düğün salonu sahibi, düğünlerde gelin ve damadın üzerine dolar atılmaması uyarısını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için yurt genelinde başlatılan çalışmalara Erdemli ilçesindeki düğün salonu sahiplerinden destek geldi.

İş yeri sahipleri "Salonumuzda dolara hayır" adlı kampanya başlatarak Türk lirası kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Düğün salonu sahiplerinden Murat Ergenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, salonlarında düğün yapanları gelin ve damadın üzerine döviz atmamaları konusunda uyardıklarını belirterek "Doların gerçeğinin ya da sahtesinin düğünlerde damat ve gelin üzerine atılmasını istemiyoruz. Bundan sonra da yasaklıyor, ABD parası doların salonlarımızda kullanılmasını reddediyoruz. Gelin ve damadımıza böyle bir jest yapılacaksa bunun Türk parası ile yapılmasını istiyoruz." dedi.

Ergenç, salonlara astıkları afişlerle kampanyadan haberi olmayanları uyardıklarını ifade ederek "Bizim sözümüzü dinleyen ve dolar kullanmayanlara teşekkür ediyor, gelin ve damada özel yemek ikramında bulunuyoruz. Yani bundan sonra salonlarımızda yapılan düğünlerde gerçek ya da sahte dolar kullanılmasını istemiyoruz." diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dövize tepki olarak, dolar görüntüsü verilmiş bir miktar kağıdı yaktı.

Muhabir: Derviş Çömez

Kaynak: AA