Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile birlikte İstanbul'da 6 ilçenin belediye başkan adayını açıkladı. DSP'nin İstanbul Büyükşehir adayı, İstanbul Barosu eski başkanlarından Av. Muammer Aydın oldu.

Yerel seçimlere sıkı bir şekilde hazırlanan DSP'nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile birlikte 6 ilçe belediyesinin başkan adayları açıklandı. DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti salonunda düzenlenen törende önce ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Adayları açıklamadan önce konuşma yapan Türker, "Rant sahipleri İstanbul'u ikiye bölmüşler. Bir grubu iktidar bir grubu ana muhalefet partisi tarafında ve herkesi oraya toplamaya çalışıyorlar. İnsanları seçeneksiz bırakmak istiyorlar. Oysa biz rantların halkın cebine gitmesi için adaylarımızı açıklıyoruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'ni DSP'nin kazandığı belediyeleri transfer etmekle suçlayan Türker, ''Ana muhalefet partisi CHP'nin belediye kazanma konusundaki beceriksizliğini hepimiz yakından biliyoruz. Hep hazıra konuyorlar, bizim belediye başkanlarımızı transfer ediyorlar. Şu anda ana muhalefetin sahip olduğu 4 büyükşehir belediyesinin 3'ü DSP'den seçildikten sonra CHP'ye transfer olmuştur. CHP hazır değerin üzerine oturmuştur. Aynı şeyi zaman zaman ilçe belediyelerinde de yaptı. DSP belediyesi olan Beykoz Belediyesi'ni de aldı. Ama elinde tutamadı. Şimdi biz Beykoz'u kazanmak için tekrar çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

Türker yaptığı değerlendirmenin ardından, önce ilçe belediyeleri olmak üzere adayları tek tek açıkladı. Buna göre Bakırköy Belediye Başkan adayı Saffet Şen, Beyoğlu Belediye Başkan adayı Gürsel Durmaz, Beykoz Belediye Başkan adayı Recai Çelik, Eyüp Belediye Başkan adayı Faik Kaya, Fatih Belediye Başkan adayı Erdoğan Tulumenleri, Kartal Belediye Başkan adayı ise Şahin Kaya oldu.

Türker son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. DSP'nin İstanbul adayı İstanbul Barosu eski başkanı Muammer Aydın oldu. Aydın'ın adaylığı, partililer tarafından alkışlarla karşılık buldu.

Aydın'a olan güvenini açık bir dille ifade eden Türker, onun vizyonu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacaklarını söyledi. Kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceğini belirten Aydın ise, "Elimden geldiği kadar partililerimizin ve halkımızın desteğiyle DSP'yi hak ettiği noktaya kadar çıkartacağız" ifadelerini kullandı.

sabah