Ergenekon" davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak, mahkemede tanık olarak dinlenilen kişilere yönelik sözleri nedeniyle sanıklar ve avukatları hakkında yapılan suç duyurularının ne aşamada olduğu, dava açılıp açılmadığı, karar verilip verilmediğinin sorulmasını istedi.

Mahkeme, kamuoyunda "Zirve Yayınevi davası" olarak bilinen dava dosyasının, delil klasörleri ve bilirkişi raporlarıyla Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nden istenilmesine karar verdi.

Yeşil'in emniyet ifadesi istendi

MİT tarafından gönderilen "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın ifadesinde, emniyete de beyanda bulunduğu yönünde sözleri bulunduğunu belirten mahkeme heyeti, bu ifadenin de araştırılarak, gönderilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden getirtilen, Hanefi Avcı'dan çıktığı iddia edilen ses kayıt çözümlerinden davayla ilgili olanların dosyaya konulmasına hükmetti.

Tutuklu sanıklardan Sedat Peker ve 4 arkadaşı hakkında, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın birleştirilmesi konusunda görüş sorulduğunu anımsatan mahkeme heyeti, "gelinen aşamada sanık ve mağdur sayısı, dosyaların birleştirilerek görülmesinin yargılamayı uzatacağı, davaların sürüncemede kalmasına neden olacağı, yargılamanın makul sürede bitirilmesi gerektiğinden" davanın birleştirilmemesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti, Ankara GATA'da bulunan Orgeneral Nusret Taşdeler'in sağlık durumlarıyla ilgili tüm raporların temin edilmesine karar vererek, sanığın en yakın Adli Tıp Kurumu'na sevkinin sağlanarak, tutukluluk infazının cezaevinde yerine getirilmesinin hayatı için kesin bir tehlike teşkil edip etmeyeceğinin rapor halinde bildirilmesini karara bağladı.

 AA