İSTANBUL

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ekin ve zanaat dünyasının adlı sanlı isimleriyle ortak araya geldiği 'Dost Meclisi Yemeği' başladı.

Dolmabahçe'de mevcut Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki yemeğe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile ekin ve zanaat dünyasından kısaca 70 çağrılı katıldı.

Başbakan Davutoğlu'nun kızı Sefure Davutoğlu'nun da katılmış olduğu aşındırmak öncesinde birtakımı sanatçılar matbuat çalışanlarının sorularını cevapladı.

'Kültür politikaları görüşülecek'

Ediz Hun, Başbakan Davutoğlu'nun daveti dair toplantıya katıldığını söyledi. Birlik, beraberliğin baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Hun, 'Zor günlerde, gençlerimizi yitirmekte olduğumuz günlerde birbirimizi sevgiyle, bağlılaşım ortamında kucaklamamızın önemini vurgulamak kıl payı dayanaklık etmek hasretmek düşüncesince buradayım' dedi.

Ressam İsmail Acar ise Hükümetin izleyeceği ekin politikalarının görüşüleceğini belirterek, kendilerinin de bu mevzuda görüşlerini ortaya koyacağını aktardı.

Yönetmen Osman Sınav ise Başbakan Davutoğlu'nun ortak ekin zanaat paketi açıklayacağını aktararak, 'Biz de zannederim bu paketten haberli olacağız. İnşallah 'neler yapabiliriz ülkemizle, gündemimizle ilgili, iklim gündemiyle ekin ve zanaat dalında ne ortak fariza üstlenmemiz lazım' düşüneceğiz. Kültür ve zanaat namına ülkenin gündemi ne olursa olsun, kesinlikle ağır adımlar atılması lazım. Yani alelhusus siyasal ruzname herhangi ortak şeyi belirlememeli. Kültür ve zanaat namına atılacak adımlar da baş döndürücü önemlidir. Asıl geleceği belirleyecek bulunan şey, ekin ve zanaat alanındaki gündemdir.' diyerek konuştu.

Başbakan Davutoğlu, ekin ve zanaat dünyasından adlı sanlı isimlerle önce defa bu denli degaje katılımlı ortak görüşmede ortak araya geldi. Yemekli görüşmede ekin ve zanaat gündeminin birlikte Türkiye gündeminin de değerlendirileceği öğrenildi. Başbakan Davutoğlu'nun, gayrı zanaat dallarına müteveccih hususi toplantılar gerçekleştireceği, 'Dost Meclisi Yemeği'nde arazi almayan adların de bu toplantılara çağırma edileceği bildirildi.


Kaynak: AA