İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli atlı polisler, asayiş ve toplumsal olaylara müdahelede aktif rol alıyor.

Kordonboyu, Bostanlı ve Kültürpark gibi kalabalık yerlerde devriye görevi yapan atlı polislere vatandaşlar, yoğun ilgi ve sevgi gösteriyor.

İzmir'de 2001 yılında kurulan Atlı Polis Grup Amirliği, Buca Şirinyer Hipodromundan bağışlanan safkan İngiliz cinsi 7 at ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Atlı Polis Grup Amirliğindeki parkurda, binicileriyle birlikte 6 aylık zorlu bir eğitim programına alınan atlar, çevresel etkilere alıştırılıyor.

Her gün bakımları var

Atların bakımları da binicisi polis memurlarınca günlük yapılıyor. Sabah ilk iş olarak atlarına tımar yapan biniciler, hayvanların günlük sağlık kontrollerini de gerçekleştiriyor.

Atların bulunduğu merkezde yine polis memurlarından oluşan sağlık merkezinde veteriner ve nalbant da yer alıyor. Atlarla ilgili en önemli işlemlerden biri de ayak bakımı. Her görev sonrası yıkanan, tırnak araları temizlenen atların nalları kontrol ediliyor, toynaklarına da bakım yapılıyor.

Yoğun ilgi görüyorlar

Atlı Polis Grup Amiri Komiser Mehmet Çağlar Kurt, Kültürpark, Kordonboyu ve Bostanlı sahilinde devriye görevi yapan atlı ekiplere özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiğini anlattı.

Birliğin asli görevinin maçlarda önleyici hizmet olduğunu, bunun yanında İzmir Emniyetini tören ve gösterilerde temsil ettiklerini dile getiren Kurt, kruvaziyer gemilerle İzmir Limanı'na gelen turistleri de karşıladıklarını söyledi.

Kaynak: AA