Hürriyet yazarı Oya Armutçu, bugünkü yazısında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği takipsizlik kararına dikkat çekti.

Oya Armutçu, olayı şöyle anlattı: “ Sen döneksin' diyen ve hakkında soruşturma açılan M.V.E. adlı vatandaşın dosyası üzerine savcılık ‘ dönek' demeyi ‘ suç saymadı' ve ‘ takipsizlik' kararı verildi. ‘Dönek' ifadesi ‘ hakaret' sayılmayabileceği gibi artık ‘ hakaret ' suçu kapsamında cezalandırılmayacak."

“Her dava kendi bağlamında ve ayrı ayrı değerlendirilir" diyen Oya Armutçu kararın ayrıntılarını şöyle kaleme aldı:

“Ankara'da M.K. adlı vatandaş 25 Kasım 2017'deki apartman toplantısında tartıştığı komşusu M.V.E.'nin, ‘ Sen döneksin, bu işler senin yüzünden olmuyor' diyerek kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle 14 Aralık 2017'de suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkarslan, Anayasa Mahkemesi'nin geçen yıl siyasetçilere ‘ dönek ' demeyi ‘ hakaret ' saymayan kararına dayanarak takipsizlik kararı verdi.

Kısa bir not da düşmek gerekiyor. Her dava kendi bağlamında ve ayrı ayrı değerlendirilir. TCK ve Yargıtay uygulaması ışığında, haksız bu kriterlere uymayan her türlü söz, ifade ve eylem de suç sayılarak cezalandırılabilir."

Odatv.com

  
Kaynak: Odatv
https://odatv.com/donek-demek-hakaret-mi-ozgurluk-mu-2201181200.html