İZMİR

Özel bir hastaneden yapılan açıklamaya göre, acil tıp teknisyeni olarak görev yapan Okan Ünsel'e (25) Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Işık Özgü tarafından yumurtalık kanseri tanısı koyuldu ve acil ameliyat kararı alındı. Opr. Dr. Özgü, bu ameliyat sonrasında sperm üretiminin eskisi gibi olamayabileceğini belirterek Ünsel'e ileride baba olmak istiyorsa spermlerini dondurmasını önerdi. Kanser ameliyatı olacağı gün aynı hastanede Ünsel'in spermleri donduruldu. Ameliyatın ardından Aliağa Tüpraş'ta çalışmaya başlayan Ünsel, kötü günleri geride bırakıp sağlığına kavuştu.

Geçirdiği ameliyat sonrasındaki tetkiklerde bir tek canlı sperm hücresi kalmadığı için "baba olamaz" denilen Okan Ünsel'in dondurulmuş spermleriyle eşi Evin Ünsel'e uygulanan tüp bebek tedavisi sonucu çift çocuk hayallerine kavuştu.

"Mutluluğumuzu anlatacak sözcük yok"

Baba Ünsel, 2 kilo 970 gram ağırlığında, 48 santimetre boyunda dünyaya gelen bebeğinin doğumunu beklerken büyük heyecan yaşadığını belirterek şöyle konuştu:

"Doktorum kanser ameliyatı öncesinde spermlerimi dondurtmamı önerirken ben yaşayıp yaşamayacağımı düşünüyordum. Şimdi bakınca o gün doktorumun doğru önerisi, benim de o öneriyi dikkate almam sayesinde bugün bir mucizeyi yaşıyoruz. Ameliyattan sonra sperm sonuçlarım negatife gitti. Hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacaktım. Dondurulan spermlerim sayesinde baba oldum. Bütün doktorlarıma çok teşekkür ediyorum. Mutluluğumuzu anlatacak sözcük yok."

Anne Evin Ünsel de eşinin çocuk istediğini bunun olamama ihtimalinin kendisini çok üzdüğünü aktararak "Ekin bir mucize. Çok mutluyuz." dedi.

"İsterse kardeşi de olur"

Özel Hastanenin Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Dilek Aslan, özellikle gençlik çağında bazı kanser türlerinin artık tedavi edilebildiğini aktararak şunları kaydetti:

"Ancak hastaların bir kısmı kemoterapi ya da radyoterapi gibi uygulamalardan sonra üreme yeteneğini kaybedebiliyor. Ancak bu tedavilere başlamadan önce doğru yönlendirilmeyle eğer sperm ya da yumurta hücreleri dondurulabilirse bu kişilerin gelecekte anne baba olmaları ve biyolojik bebeklerine sahip olma şansları korunabiliyor. Okan bey de ameliyat öncesinde bilinçli bir şekilde doktorunun yönlendirmesiyle bize başvurdu. Biz birkaç tüp halinde sperm hücrelerini dondurduk. Ünsel çifti anne baba olmaya karar verdiklerinde canlı hücre olmadığı, tedavi sonrasında sperm üretiminin durduğu saptandı. Bu nedenle biz daha önceden dondurduğumuz sperm hücrelerini kullanarak tüp bebek tedavisi uyguladık. Şimdi bebek sahibi oldular. Ekin bebeğe isterlerse birkaç yıl sonra kardeş de gelebilir. Çünkü 4-5 kardeş yapabileceğimiz kadar dondurulmuş sperm mevcut."

Muhabir: Eşber Ayaydın

Kaynak: AA