KÜTAHYA

Kütahya'da bir kahvehane işletmecisi, 100 dolar bozdurarak makbuzunu getiren vatandaşlara 10 bardak çayı ücretsiz veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından başlatılan kampanyaya vatandaşlar ve esnafın desteği artarak devam ediyor.

Meydan Mahallesi'nde kahvehane işleten İbrahim Arıkovan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına destek vermek amacıyla işletmesinde kampanya başlattıklarını söyledi. Arıkovan, "Amacımız, başlatılan kampanyaya küçük de olsa destek vermek." dedi.

"10 bardak çayı bedava veriyoruz"

Türkiye'nin 15 Temmuz'la sıkıntılı bir sürece sokulmak istendiğini ancak Türk milletinin birlik ve beraberliğinin buna müsaade etmediğini dile getiren Arıkovan, şöyle konuştu:

"Küçük esnaf olarak kendimizce böyle bir kampanyayı uygun gördük ve 100 dolarını veya avrosunu bozdurup makbuzunu getirene 10 bardak çayı bedava veriyoruz. Kampanyamızın diğer esnafımıza ve iş adamlarına örnek olması için önayak olduk. İnşallah bu kampanya artarak devam eder ve Türk liramız değer kazanır. Kampanyamızın duyan bir müşterimiz 2 bin 300 avrosunu bozdurarak makbuzunu bize getirdi. Biz de bu müşterimize çay, simit, börek ikramında bulunduk. Müşterimiz hakkı olan çayları diğer müşterilerimize ikram ederek kampanyamıza destek oldu. Bu da bizi oldukça memnun etti."

Kahvehane müşterilerinden Mustafa Yavuz da Arıkovan'ı tebrik ettiğini ve kampanyaya herkesin destek vermesini istediğini belirtti.

Türkiye ekonomisinin sıkıntılar çekmesi için başlatılan hain girişimlere karşı millet olarak birlik içinde olunması gerektiğini ifade eden Yavuz, "Ülkemiz kritik bir dönemden geçiyor. Bunu hep birlikte atlatmamız lazım. Bu anlamda başlatılan kampanyaya destek veren İbrahim kardeşimizi tebrik ediyorum. Benzer kampanyaların yapılmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Muhabir: Ramazan Doğan

Kaynak: AA