Kahramanmaraş’ta kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp, telefonla görüştükleri kişilerden yaklaşık 150 bin TL’lik vurgun yapan 3 kişi, mağdur avukatın şikayeti sonrası yakalandı. 

Alınan bilgilere göre, önceki gün Kahramanmaraş’taki bir banka şubesinde bloke edilmiş bir hesaptan para çekmek isteyen M.K.’nın (37) şüpheli tavırları dikkat çekti. Banka veznedarının durumu, güvenlik görevlisine bildirmesinin ardından M.K. bir odaya kilitlenerek, olay polise bildirildi. Hemen harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği dedektifleri bankaya gelerek, M.K.’yı gözaltına aldı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulanan M.K., hesabına aktarılan parayı küçük bir komisyon karşılığı çektiğini belirterek, paranın asıl sahibinin kendisi olmadığını iddia etti. Polisin soruşturmayı derinleştirmesinin ardından olayın arkasında kontör dolandırıcılarının olduğu tespit edilerek, yapılan çalışma neticesinde O.B. (38) ve M.A. da (44) yakalandı.

Her birinin üzerine kayıtlı yüzlerce sim kartı bulunan kontör dolandırıcılarının Ankara başta olmak üzere, İstanbul, İzmir, Muğla, Gaziantep, Osmaniye, Niğde, Yozgat ve Sivas’taki vatandaşlara kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp yaklaşık 150 bin TL dolandırdıkları ortaya çıktı. Şebekenin resmi olmayan rakamlara göre ise çok daha fazla şehirde bir milyon TL’ye yakın haksız kazanç elde ettikleri tahmin ediliyor.

Öte yandan bloke edilen hesaba aktarılan paranın ise Ankara’daki bir avukata ait olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre, Şanlıurfa’dan aradıklarını söyleyen çete üyeleri avukata, hesabının terör örgütüyle bağlantısı olduğunu iddia ederek verecekleri hesap numarasına para aktarmadığı takdirde başının derde gireceğini söylediler. Bunun üzerine avukat, dolandırıcıların verdiği hesaba 103 bin TL para yatırdı. Parayı yatırdıktan sonra şüphelenen avukat hemen savcılığa müracaatta bulunarak hesabın bloke edilmesini istedi. Bunun üzerine hesap bloke edilince, para çekmeye bankaya giden dolandırıcılar yakayı ele verdi.

Kahramanmaraş polisi, yapılan tüm uyarılara rağmen hala kontör dolandırıcılarının ağına düşen vatandaşları uyardı. Savcının veya polisin, asla telefon açarak, asla kontör, para, kimlik numarası veya hesap numarası istemeyeceğini ifade eden polis, vatandaşların daha dikkatli olmasını istedi.

haberahval